Özyiğit;“Soma’nın hesabı daha verilmedi”


Tarih : 13 Mayıs 2016 Cuma 21:02

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Soma faciasının altında yatan gerçekle hesaplaşılmadığı sürece yeni Soma’ların yaşanacağına işaret ederek, “Soma’nın hesabı daha verilmedi” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 13 Mayıs 2014 tarihinde Manisa'nın Soma İlçesi'nde meydana gelen ve 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesine neden olan facianın yıldönümünde ölen işçileri andı.

İş güvencesinin her geçen gün azaldığını dile getiren Özyiğit, “Esnek çalışmanın yaygınlaşması, iş güvencesinin artması gibi nedenlerden dolayı emekçiler, sağlıksız ve ağır çalışma koşulları altında çalışmaya zorlanıyor. Çalışma koşullarının kötüleşmesi iş kazalarının artmasına neden oluyor. Bunun en acı örneğini 13 Mayıs 2014’te Soma’da yaşadık” dedi.

“SOMA FACİASI GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

Facianın ardından işçilerin anlattıklarının faciaya göz yumulduğunun göstergesi olduğunu vurgulayan Özyiğit, şöyle devam etti:

“Soma faciası göz göre göre geldi. AKP iktidarı, tarımı, hayvancılığı bitirdi. Büyükşehir Yasası ile statüsü mahalle olarak değiştirilen köylerde üretim bitti. Köylü, Soma’da olduğu gibi maden ocaklarında ölümü göze alarak çalışmak zorunda bırakıldı. Vurdum duymalık, adam kayırmacılık gibi politikalar, Soma’da 301 maden işçisinin yaşamını yitirmesine neden oldu. Soma faciasının altında yatan gerçekle hesaplaşılmadığı sürece yeni Soma’ların yaşanacak. Soma’nın hesabı daha verilmedi. İktidar, Soma’nın ve diğer iş cinayetlerinin hesabını vermeli.”

CHP’li Özyiğit, Soma’daki iş cinayetinde yaşamını yitiren işçileri andı, ailelerine bir kez daha başsağlığı diledi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA