AKP 4+4+4 Eğitim Sistemiyle Çocuk İşçiliğine Prim Tanımaktadır


Tarih : 17 Haziran 2016 Cuma 12:15

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit 12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliğiyle Mücadele Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Bu acımasız sistemin var olması için adeta kurban edilen minik bedenleri korumak için ve bu çocukların en doğal hakkı olan çocukluklarını yaşama haklarını kazanmaları için mücadele etmeye herkesi davet ediyorum” ifadelerini kullandı.  

12 Haziran Dünya Çocuk İşçiliği ile Mücadele Günü dolayısıyla açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, toplumun tüm kesimlerini “acımasızca” olarak nitelendirdiği çocuk işçiliğiyle mücadeleye davet etti. Özyiğit, “Dünya’daki adil olmayan ekonomik düzenin varlığını sürdürmek isteyenler, çocukların minik bedenlerini sırf kendi çıkarları harcamaktan çekinmezken, toplumu oluşturan tüm unsurların bu düzene dur demek için mücadele etmesi gerekmektedir. Hiçbir çocuk, çocukluğunu yaşamadan, erken büyütülmek zorunda bırakılmamalıdır. Bu acımasız sistemin var olması için adeta kurban edilen minik bedenleri korumak için ve bu çocukların en doğal hakkı olan çocukluklarını yaşama haklarını kazanmaları için mücadele etmeye herkesi davet ediyorum” dedi. 

Eğitim kurumlarında geleceklerini aydınlık içerisinde şekillendirmesi gereken çocukların çalıştırılmak zorunda bırakılmalarını acımasızlıkla ve adaletsizlikle tanımlayan Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, AKP iktidarının çocuk işçiliğiyle mücadele noktasında yetersiz kaldığını savundu. Anayasa madde 50’de, kanunlar ve SGK mevzuatında çalışma yaşı ve koşulların belirtildiğini ifade eden Özyiğit, “Fakat gelin görün ki uygulamada bu yasaların kısıtlama hükümlerinin hiçbirine uyulmuyor. Ekonomik, siyasi politikalar ve bizce bilinçli denetimsizlik nedeniyle iş yaşamının her alanında, trafik lambalarında, ayakkabı boyacılığında, zanaatkara çıraklık ve diğer iş alanlarında çocuk işçiliği ile karşılaşmak maalesef ülkemizde mümkün. AKP hükümetinin 2012 yılında yasalaştırdığı 4+4+4 yasası ile zorunlu ilköğretim yaşı 6-13 yaş aralığına çekilerek; ortaokulun bitiş yaşı çocuk işçiliğinin yaygınlaşma yaşını fiilen 13'e düşürmüştür. Yasalarla çocuk işçiliğinin önü açılmış; çalışma hayatının temel parçalarından biri haline getirilen çocuk işçilerin, hukuksuz, kuralsız ve güvencesiz bir şekilde; adeta "köle" olarak kullanılmasına sebebiyet verilmiştir” diye konuştu. 

Tüm çocuklara fırsat eşitliğinin sağlanması ve onların sağlıklı bir çevrede, insan onuruna yakışır şekilde hayatlarını sürdürmesi için toplumu oluşturan tüm unsurların ve başta da siyasi partilerin samimiyetle ortak harekete geçmesinin zorunluluk olduğunu belirten Abdullah Özyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bu doğrultuda Cumhuriyet Halk Partisi’nin ortaya koyduğu Aile Sigortası Programı ile yoksul çocukların sağlık, beslenme, kreş ve eğitim başta olmak üzere tüm gereksinimlerinin karşılanması hedeflenmektedir. Yoksulluğu ortadan kaldırmakla ve ailenin üzerinden çocuğun maddi yükünü almakla çocuk işçiliğine önemli bir darbe vurulacağı inancını taşımaktayız. Gerçekten istenirse bu acımasız, bu adaletsiz çocuk işçiliği olgusunun yok edileceğine tüm kalbimle inanıyorum.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA