CHP “Emek Büroları” kuruyor


Tarih : 21 Haziran 2016 Salı 17:25

“AKP’NİN YAĞMA DÜZENİNİ EMEKÇİLERLE YIKACAĞIZ!”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İl ve İlçe örgütlerinde “Emek Büroları”nın kurulacağını kaydetti. Özyiğit, “Emek Büroları toplumun bütün kesimlerini kucaklayacak. Emeği ve emekçiyi hiçbir ayrım yapmadan savunacak ve yüceltecektir” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, kurulduğu günden bugüne kadar partisinin emeğin ve emekçinin yanında olduğunu hatırlatarak, bu doğrultuda Genel Merkez düzeyinde yoğun çalışmaların yürütüldüğünü belirtti. 

Son olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’nin son Parti Meclisi toplantısında kabul edilen “Emek Büroları Yönetmeliği”ni uygulamak için harekete geçtiğini ifade eden Abdullah Özyiğit, “Bu kapsamda partimizin il ve ilçe örgütleri bünyesinde bürolar kurulacak. Yine Parti Meclisimizce kabul edilen Emek Büroları Yönetmeliğine göre bu büroların çalışan, işsiz ve emekli örgütleri ile ilişki kurmak, var olan ilişkileri geliştirmek, ilgili kuruluşlar arasında etkin dayanışma sağlamak, sendikalar ve sivil toplum kuruluşlarının etkinlerine katılmak, örgütlenmelerine katkıda bulunmak amacıyla kurulduğu açıklanmıştır” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisinin her zaman emeğin yanında olduğunu ifade eden Abdullah Özyiğit, “Cumhuriyet Halk Partisinin amacı, emeği özgürleştirecek, işsize iş, yoksula aş üretecek bir düzeni kurmaktır. AKP’nin masallarını yandaş medyadan izliyor milyonlar. Ama gerçekler, tencerelerin boşaldığı, borçların alıp başını gittiği, işsizliğin arttığı ve toplumsal huzurun bozulduğu gerçeğidir. Gün artık insan yaşamına ve insan onuruna sahip çıkma günüdür. AKP’nin kurduğu bu yalan ve talan düzeni değişecektir. Cumhuriyet Halk Partisi bugün bunun için mücadele etmektedir” açıklamasını yaptı. Emek Bürolarıyla birlikte emekçilerin bir araya geleceğini savunan CHP’li Özyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “Emekçilerin örgütlenmelerini engellemek için AKP iktidarının verdiği mücadele, Emek Bürolarıyla son bulacaktır. Emekçiler, Emek Bürolarıyla örgütlenecekler, emeğin onuruna yakışır haklarına bu sayede kavuşmak için mücadele edeceklerdir. Cumhuriyet Halk Partisi, bu talana, bu onursuzluğa karşı mücadele eden bir partidir. İşçinin, yoksulun, emeklinin, yetimin, kısacası Milletin hakkını sonuna kadar savunuyoruz, savunmaya da devam edeceğiz.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA