Başkan Kocamaz, iftarda basınla biraraya geldi


Tarih : 21 Haziran 2016 Salı 17:34

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından Mersin basını onuruna verilen iftar yemeğinde basın mensupları ile bir araya geldi.

İftar yemeğine Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ınyanı sıra Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Ünal, TRT Akdeniz Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, gazete, televizyon ve radyo yöneticileriyle ile çalışanları katıldı.

İftar yemeğine katılımlarından dolayı basın mensuplarına teşekkür eden Başkan Kocamaz, ülke ve Mersin gündemine ilişkin de değerlendirmelerde bulundu.

Huzur ve bereket ayı olan Ramazan’ın kentte birlik ve beraberlik içerisinde idrak edilmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Kocamaz, “Mersin, kentte yaşayan herkesin ortak paydasıdır. Tarihin derinliklerinden günümüze kadar birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bu kentte yaşamaktan hepimiz onur duymalıyız. Bizler bu kente hizmet etmekten de büyük onur ve mutluluk duyuyoruz” dedi.

Başkan Kocamaz, 28 aydır görev yaptıkları Mersin Büyükşehir Belediyesi’nde azımsanmayacak birçok hizmete imza attıklarını belirterek, “Malumunuz yeni Büyükşehir Yasası’ndan kaynaklanan sıkıntılarla görevi devralmış bir belediye olarak ilk iki yılımız yapılanmayla geçti. Mersin genelinde 5 bin 500 km. yolumuz var, şu ana kadar bu yoların 3 bin 200 km.lik kısmını tamamladık. Allah’ın izniyle yıl sonuna kadar tamamını bitirmiş olacağız. Su sorunu olan birçok yerleşim yerimizde çalışmalar yaptık. İnşallah bu yıl sonuna kadar yolu olmayan, suyu olmayan hiçbir yerleşim birimimiz kalmayacak” şeklinde konuştu.

Hedeflerinin Mersin’i marka kent yapmak olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, “Mersin’i bütün güzellikleriyle bir turizm kenti yapacağız dedik. Bu sözümüzü tutmak için gece gündüz demeden çalışıyor, bu doğrultuda adımlar atıyoruz. Bu Perşembe günü turizm alanında aktif olarak kullanamadığımız ilçelerimiz ile ilgili büyük bir toplantı yaparak, bu turizm bölgelerimizi aktif hale getirecek bir adım atacağız” diye konuştu.

İlçelerde sadece turizm anlamında değil tarım ve sanayi alanlarında da büyük yatırımların yapıldığını ifade eden Başkan Kocamaz, yeni sanayi bölgelerinin yakında hayata geçeceğinin haberini verdi.

Başkan Kocamaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Mersin, her geçen gün biraz daha gelişiyor. Gerek yerel yönetimin gerek merkezi idarenin yapacağı birçok yatırım söz konusu. Tarsus’ta yeni bir Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi kuruluyor. Sadece oraya değil Mut ve Anamur’a da Organize Sanayi Bölgesi çalışması var. Tarsus’ta kurulacak olan Gıda İhtisas Sanayi Bölgesi’nde Mersin Büyükşehir ve Tarsus Belediyeleri mütevelli heyet olarak yer alacaklar. En büyük yükü yine belediyeler alacak. Sayın Bakan da katkı vereceklerini söylediler. Ürünlerin en iyi şekilde değerlendirilmesi için bu çalışmaları yapıp bölgenin ihtiyacı olan yatırımları hayata geçireceğiz.”

MERSİN’E YENİ BATTI-ÇIKTILAR KAZANDIRACAĞIZ

Mersin Büyükşehir Belediyesi ve MESKİ olarak Mersin genelinde çok yaygın hizmet çalışmalarının olduğunun altını çizen Başkan Kocamaz, Okan Merzeci Bulvarı’ndaki Limonluk Kavşağı için çalışmalarının başlayacağını ve hedeflerinin en kısa sürede orayı da hizmete sunmak olduğunu belirtti.

Ulaşım Master Planı’nda sadece Okan Merzeci Bulvarı üzerinde 12 Battı-Çıktı çalışması olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin merkezde toplam 22 tane bu tür kavşak düzenlemesi var. Herkesin dört gözle beklediği raylı sistem ile ilgili çalışmalarımız da devam ediyor. Bakanlığa alternatifli projeler sunuyoruz. Bakanlığın uygun gördüğü bu raylı sistem çalışmalarına yılbaşına kadar başlayacağız. Bizim gayemiz, Mersin tarihinde 100 yıl ve daha fazla hizmet verecek toplu taşıma sisteminde hata yapmak istemiyoruz” dedi.

Sahilleri Mersinlilere kazandırdıklarını söyleyen Başkan Kocamaz, sahillerin cazibe merkezi haline geleceğini ifade ederek, “Sahillerin Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsisi ile ilgili 2 yıl çok büyük mücadeleler verdik. Bazı bölgeler Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne tahsis edildi ve o bölgelerde arkadaşlarımız çok yoğun bir gayretle, o işgalleri ortadan kaldırdılar. Sahillerde Çeşmeli’denKargıpınarı’na kadar Tömük bölgesi de dahil yaklaşık 11 km bisiklet ve yaya yolu olarak değerlendirilecek sahil yürüyüş yolu yaptık. Dünyanın her tarafında bu tür yerler mevcut. Ben öyle inanıyorum ki bizim hızımızı kesmezlerse gelecekte sahillerimiz çok önemli bir cazibe merkezi haline gelecek. Bizim görevimiz sizlerle beraber hep birlikte bu kente hizmet etmek” diye konuştu.

MERSİN İDMAN YURDU, MERSİN’İN EN ÖNEMLİ MARKASI

Mersin İdman Yurdu’nun son durumunu da değerlendiren Başkan Kocamaz, “1925 yılında kurulmuş bir kulüp olan Mersin İdman Yurdu’nun halen bir dikili ağacı, tesisi yok. Mersin’deki iş adamlarımız hep işin kolayına kaçıyor. Eleştirmek kolay ama çözüm yolu bulma konusunda yetersizler. İnsanlar hem sahip çıkmıyor hem eleştiriyor. Mersin’in en önemli markası olan kulübümüze sahip çıkacağız. Geçtiğimiz günlerde bir kongre yapıldı, kimse gelmedi, sahip çıkmadı” dedi.

Başkan Kocamaz sözlerine, “Bugün Mersin’deki iş adamlarına çağrı niteliğinde bir mektup yazdım. Kulübe sahip çıkılması konusunda sizlerden de destek bekliyoruz. Keşke yasalar el verse de belediye olarak bir katkı sağlayabilsek. Biz Mersin’de yaşayan ve Mersin’den kazananlar olarak Mersin İdman Yurdu’na sahip çıkmak mecburiyetindeyiz. Siz değerli basın mensubu arkadaşlarımızdan da bu konuyu gündemde tutmaları konusunda yardım bekliyorum. Biz buna gönülden varız ama herkes sırtını dönerken, konunun tek sorumlusu olarak Burhanettin Kocamaz’ın lanse edilmesinden rahatsızlık duyuyorum. Herkesi destek vermeye davet ediyorum” şeklinde son verdi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA