Hüseyin Çamak: 10 saldırı oldu, istifa eden yok


Tarih : 30 Haziran 2016 Perşembe 20:38

CHP Mersin Milletvekili Çamak, terör saldırını lanetledi, hükümete seslendi

‘HALKIN CAN GÜVENLİĞİ VAR MI, YOK MU?’

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,  Türkiye’nin son 1 yıl içinde 10 bombalı terör eylemine hedef olduğunu, bu saldırılarda 268 kişinin hayatını kaybettiğini belirterek, “Kendi halindeki insanlar ceplerinde 1 lira bozuk para varsa havalimanlarının kapısından geçemiyor. Ama teröristler Atatürk Havalimanı’na silahla, bomba düzeneğiyle giriyor. Hükümete soruyorum: Türkiye’de halkın can güvenliği var mıdır, yok mudur?” diye konuştu.
CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, İstanbul Atatürk Havalimanı’nda yapılan ve ilk belirlemelere göre 36 kişinin hayatını kaybettiği terör saldırısını kınadı.  Terörün, kayıtsız şartsız lanetlenmesi, reddedilmesi gereken bir insanlık suçu olduğuna işaret eden Çamak, “Acımız çok büyük. Ülkemizi, milletimize bu acıları yaşatanları lanetliyorum” dedi. 
Türkiye’nin son 1 yıl içinde 10 bombalı terör saldırısına hedef olduğuna da dikkat çeken Dr. Hüseyin Çamak, “Bu saldırılardan 9’u İstanbul ve Ankara’da gerçekleşti. Bu saldırılardan 2’si en korunaklı yerler olan havalimanlarında gerçekleşti. İstanbul Sultanahmet, İstanbul Vezneciler, İstanbul İstiklal Caddesi, Ankara Kızılay, Ankara Gar önü, Suruç ilçe merkezi canlı bombaların eylemlerine sahne oldu. Saldırılar olmadan önce bazı ülkelerin büyükelçilikleri kendi vatandaşlarını uyardı ama Türkiye saldırıları önleyemedi” dedi. 

‘10 saldırı oldu, istifa eden yok’

Türkiye’nin büyük illerinde gerçekleşen terör saldırılarının ardından istihbarat ve güvenlik zafiyetinin olduğunun ortaya çıkmasına rağmen hiçbir bakan ya da bürokratın istifa etmediğini vurgulayan Çamak, “Atatürk Havalimanı’nda yapılan terör eylemi, Türkiye’nin terör örgütlerinin bu tür eylemleri  karşısında istihbarat ve güvenlik zafiyeti yaşadığı yönündeki endişelerimizi artırdı.  Kendi halindeki insanlar ceplerinde 1 lira bozuk para varsa havalimanlarının kapısından geçemiyor. Her yolcu kapılarda didik aranıyor. Ama teröristler Atatürk Havalimanı’na silahla, bomba düzeneğiyle giriyor. Hükümete soruyorum: Türkiye’de halkın can güvenliği var mıdır, yok mudur? Halk, bu soruya cevap beklemektedir. Hükümetin, ‘terörü kınıyoruz’ mesajlarının ötesine geçmesini, terör saldırılarının önceden haber alınıp önlenmesi hususunda adım atmasını bekliyoruz” diye konuştu.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA