Gökhan Gök: Madımak’ı unutmadık unutmayacağız


Tarih : 2 Temmuz 2016 Cumartesi 11:05

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök,Sivas katliamının yıldönümü nedeniyle anma mesajı yayınladı.

GÖKHAN GÖK-SİVAS KATLİAMI ANMA MESAJI-

Gökhan Gök,Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te çıkan olayların 23. yılı dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, Madımak'ı unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını dile getirdi.
Sivas katliamının insanlık tarihine kara bir leke olarak geçtğini ifade eden Gök,ölümsüz halk ozanı Pir Sultan Abdal`ı anmak üzere Sivas’ta bir araya gelen ozan, aydın ve sanatçılardan oluşan 35 canın vicdansızca katlinin üzerinden 23 yıl geçtiğini anımsattı. Gök,"İnsanlar; birbirlerinin sahip olduğu düşüncelere, bu düşüncelerle oluşan yaşam tarzlarına ve tercihlerine saygı göstermekle yükümlüdürler.Hiç kimsenin bir başkasına inançlarından, tercihlerinden dolayı zulmetmeye hakkı yoktur.
Ölümsüz halk ozanı Pir Sultan Abdal`ı anmak üzere Sivas’ta bir araya gelen ozan, aydın ve sanatçılardan oluşan canların vicdansızca katlinin üzerinden 23 yıl geçti. Tamamen hümanist duygularla, değerlerini yaşatmak, sanat ve edebiyat aracılığıyla bir olmak, birlikte olmak adına bir araya gelen insanların, ateş ve dumanla kaplanmış Madımak Oteline hapsolan yaşamlarını, çaresizlik içinde yardım beklerken, göz göre göre gittikleri ölümü asla unutmamalı, daima belleklerimizde tutmalıyız.
Sevgiyle, saygıyla, hoşgörüyle, barış içerisinde bir arada kardeşçe yaşanacak günlerin gittikçe uzaklaşmaması dileğiyle, 1993 yılında Sivas’ta kaybettiğimiz canları rahmetle anıyor anıları önünde saygıyla eğiliyorum” dedi.

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA