Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar açıklama yapıyor


Tarih : 16 Temmuz 2016 Cumartesi 12:59

Son Dakika haberleri...

Başbakan Yıldırım ve Genelkurmay Başkanı Akar açıklama yaptı.Başbakan Binali Yıldırım, darbe girişiminin arkasında Fethullah Gülen olduğunu belirterek, "Fethullah Gülen'in arkasında duracak ülke dostumuz değildir" dedi. 


Yıldırım'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Milletimin bütün fertlerinin, bayraklarıyla meydanlara koşan, bu paralel terör örgütü çetesine karşı dimdik ayakta duran bütün vatandaşlarımın alnından öpüyorum

15 Temmuz artık demokrasimizin bayramı olmuştur. Bu darbe girişiminde hayatını kaybeden güvenlik güçlerimiz, polisimiz, sivil vatandaşlarımızı rahmetle, minnetle, şükranla anıyorum, yakınlarına başsağlığı diliyorum.

Kahramanca savaşan güvenlik güçlerimizin alnından öpüyorum. Milletimizle beraber büyük bir belayı Allah'a şükür defettik. Tabii sevindirici olan, bu kalkışma Türk Silahla Kuvvetlerinin emir kumanda hiyerarşisiyle olan bir kalkışma değil, Silahlı Kuvvetler içerisindeki paralel terör yapılanmasının bir kalkışmasıdır. Bu vesileyle vatanını, milletini, bayrağını seven ve bu alçakça girişime asla prim vermeyen değerli komutanlarımızı, subaylarımızı tebrik ediyorum

Olayın olduğu ilk andan itibaren meydanları dolduran, sivil toplum kuruluşları, vatandaşlarımız, siyasi parti taraftarlarına da teşekkür ediyorum. Kahramanca çarpışarak, bu belayı defeden, özel polisimizi, tüm emniyet mensuplarımızı yürekten kutluyorum, milletimiz adına şükran duygularımı sunuyorum.

Bilindiği gibi idam cezası Türk anayasasından, Türk hukuk sisteminden çıkarılmıştır. Bugün yüce Meclisimiz toplanacak ve burada ülkenin bu ve buna benzer çılgınlıklarla karşı karşıya kalmaması için ilave ne gibi tedbirler alınacaksa, hukuki düzenlemeler yapılacaksa bunları da diğer partilerimizle, parti liderleriyle değerlendireceğiz, üzerinde çalışacağız.

Komutanlarımızla ilgili herhangi bir endişe edilecek durum yok. Durum tamamen kontrol altına alınmıştır. Kısa süre içerisinde komutanlarımız da normal sürece geçeceklerdir. Görevlerinin başındadır.

FETULLAH GÜLEN AÇIKLAMASI

Dün akşam yaşanan olaydan sonra bu şahsın (Fetullah Gülen), bu adamın arkasında, bu çete liderinin, bu terör örgütü başının arkasında duracak ülke göremiyorum. Bunun arkasında duracak ülke, Türkiye'ye dost değildir, Türkiye'ye karşı ciddi bir savaşın içindedir

Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri şu anda evine gitmek üzere yoldadır, herhangi bir sıkıntılı durum yok.

Başbakan Yıldırım: 164 şehit 1440 yaralı var, 2839 Asker gözaltına alındı.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA