Toros Üniversitesi ve Medical Park eğitim için el sıkıştı


Tarih : 18 Temmuz 2016 Pazartesi 16:20

3.Nesil Üniversite olarak sektör temsilcileri ile imzaladığı işbirliği anlaşmalarıyla adından söz ettiren Toros Üniversitesi, Mersin’in en güçlü hastanelerinden birisi olan Medical Park Hastanesi ile protokol imzaladı.

Tarsus Medical Park Hastanesi’nde düzenlenen imza törenine Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir ile Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin ile Sağlık Kurumları Programı Öğretim Görevlisi Şadi Anamurluoğlu ve Medical Park Genel Müdür Yardımcısı Orhan Altınöz katıldı.
BÖLGEDE İLK OLACAK
İmza töreninde konuşan Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yüksel Özdemir, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Yaşlı Bakımı sertifika programlarını bölgedeki vakıf ve devlet üniversiteleri arasında ilk kez Toros Üniversitesi’nin vereceğinin altını çizdi. Rektör Özdemir, “ Program kapsamında eğitimler özel sektör ve kamu ihtiyaçları çerçevesinde verilecek. Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik eğitimi, özel sektöre ve kamuya ait sağlık kuruluşlarında çalışmak isteyenlere yönelik olacak. Yaşlı Bakımı sertifika programı ise nitelikli bir şekilde evde yaşlı bakmak, huzur evleri ve yaşlı bakım merkezlerinde çalışmak ya da kendi yakınına bilinçli bir şekilde bakmak isteyenlere yönelik hazırlandı” dedi.  Rektör Özdemir, Medical Park Hastanesi ile yapılan işbirliğinin sertifika programlarına büyük katkısı olacağına inandığını belirtti. 
SAĞLIK SÜREKLİ GELİŞİYOR
Medical Park Tarsus Hastanesi Genel Müdürü Ahmet Egin ise Toros Üniversitesi’nin eğitim çalışmalarına katkı vermekten son derece mutlu olduklarını belirtti. Egin, “Sağlık her saniye gelişme gösteren bir alan. Bu kapsamda, başarılı bir üniversiteyle işbirliği yapmak bölgemizde sağlık dünyası için önemli. Bundan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu. Genel Müdür Egin, Medical Park Tarsus Hastanesi’nin yatak kapasitesiyle bölgedeki en büyük özel hastane olduğunu, 45 hekimle hizmet verdiğini ve spesifik branşlarda sıra dışı operasyonlara imza atıldığını kaydetti.
SERTİFİKA PROGRAMININ AMACI
Ülkemizde sağlık sektörünün hızlı gelişimi ile paralel olarak nitelikli eleman ihtiyacı da gün geçtikçe artmaktadır. Bu nedenle Toros Üniversitesi gerek açtığı programlarla gerekse de eğitimlerle sektörlerin ihtiyaçları doğrultusunda nitelikli iş gücünü arttırmayı hedefliyor. Bu bağlamda Toros Üniversitesi, Medical Park Hastanesi ve Yenişehir Hastanesi iş birliği ile sektöre ilgi duyan ve bu alanda eğitim alarak uzmanlaşmak isteyen kişilere sektörde istihdam edilmenin yolunu açıyor. Toros Üniversitesi Sürekli Eğitim, Araştırma ve Uygulama Merkezi (TORSEM) 5 hafta sürecek eğitim ile “Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik Sertifika Programı” düzenliyor. 15 saatinin uygulama olacağı ve toplam 62 saat sürecek eğitimler sonunda katılımcılara Toros Üniversitesi onaylı sertifika verilecek. Programı başarı ile tamamlayan kişiler Devlet, üniversite ya da araştırma hastanelerinde sözleşmeli olarak, Özel hastanelerde ise kadrolu olarak çalışma imkânına sahip olacaklar. 
Konuyla ilgili detaylı bilgiye Toros Üniversitesi web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz: http://www.toros.edu.tr/duyuru-oku/631

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA