Özyiğit: Taksim Mitingi Amacına Ulaşmıştır


Tarih : 29 Temmuz 2016 Cuma 13:40

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit,

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Taksim’de Partisininin düzenlediği ‘Cumhuriyet ve Demokrasi’ mitinginin amacına ulaştığını belirterek, “Partililerimiz tüm dünyaya bu miting ile Cumhuriyet ve Demokrasi’nin Türkiye için değişmez bir gerçek olduğunun mesajını vermiştir” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Taksim'de CHP'nin düzenlediği 'Cumhuriyet ve Demokrasi' mitingini değerlendirdi. İstanbul Taksim'de düzenlenen mitingin, siyasi partiler, sendikalar ve demokratik kitle örgütlerinin katılımıyla amacına ulaştığını söyleyen Başkan Özyiğit, “Taksim’de toplanan yüz binler tüm dünyaya çok önemli bir mesaj vermiştir. Bu mesajda, Demokrasi ve Cumhuriyetin Türkiye için değişmez bir gerçek olduğu gözler önüne serilmiştir. Hiçbir güç ve hiçbir kuvvet Demokrasimize ve Cumhuriyetimize zarar veremez” dedi.

TAKSİM MANİFESTOSU TARİHİ BİR BELGEDİR

Mersin’in de Taksim’deki Mitinge büyük ilgi gösterdiğini ve onlarca otobüsle Taksim’e akın ettiğini de söyleyen Başkan Özyiğit, "Sadece Türk Bayrakları ve Atatürk posterlerinin taşındığı büyük buluşma yüz binlerce kişinin aynı anda Demokrasi ve Cumhuriyet talebini haykırdığı bir şölene dönüştü. Taksim’de yüz binler Demokrasiye ve Cumhuriyete sahip çıktı. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun okuduğu ve miting alanındaki yüz binlerce kişinin de onayını aldığı Taksim Manifestosu tarihi bir belgedir " dedi.

TÜRKİYE DARBELERDEN ÇOK ÇEKMİŞTİR

Türkiye’nin darbelerden çok fazla dilinin yandığını da sözlerine ekleyen Başkan Özyiğit, “Darbe girişimi sırasında TBMM bombalanmış ama bombalar altında parlamento görevini yapmış ve darbeyi püskürtmüştür. Bu darbe girişiminin sorumlularını, iç ve dış destekçilerini kınıyor ve lanetliyoruz. Bu darbe parlamenter demokrasiye karşı yapılan bir darbe girişimidir. Türkiye darbelerden çok çekmiştir. Bundan sonraki süreçte darbelerin yaşanmaması için Cumhuriyet Halk Partisi dün olduğu gibi yarında var olacaktır” şeklinde konuştu.27.7.2016


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA