Büyükşehir Meclisi Toplandı


Tarih : 9 Ağustos 2016 Salı 15:36

Bugüne kadarki en kısa meclis toplantısında, raylı sistem, MESKİ için hizmet birimleri, katlı otopark ve Limonluk kavşağının Demokrasi Kavşağı ismi ile değiştirilmesi konuları görüşüldü.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Ağustos ayı birinci bileşimi Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz başkanlığında kongre ve sergi sarayında yapıldı.

MESKİ VE HİZMET BİRİMLERİ İLE KATLI OTOPARK YAPILACAK

Gündem maddelerinin görüşüldüğü mecliste, Akdeniz ilçesi İhsaniye mahallesinde mülkiyeti Büyükşehir Belediyesine ait, MESKİ ve hizmet birimleri yapılabilmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesine bedelsiz ve süresiz olarak tahsis edilmesi ve taşınmaz tahsis protokolü imzalamak üzere MESKİ Genel Müdür vekili Turgut Aybak ve Başkan Kocamaz’a yetki verilmesi hakkındaki teklif oy birliği ile kabul edildi.

RAYLI SİSTEM İÇİN İHALE SÜRECİ

Bir diğer önemli konu ise, raylı sistemin gündeme gelmesi oldu. Söz konusu teklifte, Mezitli - TCDD Gar arasında yapımı planlanan raylı sistem için Uygulama Esas Kesin Projelerin hazırlanması işine yönelik olarak ilgili maddeler uyarınca danışmalık hizmeti alımı ihale sürecinin başlatılması için Fen İşleri Daire Başkanlığının Raylı Sistem Projesi ve Yapımı konusunda kodunda bulunan ödeneğin Ulaşım Daire Başkanlığına aktarılması ile ilgili teklif oy birliği ile Plan Bütçe komisyonuna havale edildi.

LİMONLUK KAVŞAĞI DEMOKRASİ KAVŞAĞI OLDU

Yenişehir ilçesinde yapımına başlanan Limonluk kavşağının ise isminin Demokrasi Kavşağı olarak belirlenmesi de oy birliği ile kabul edildi.

Diğer gündem ve 6 gündem dışı maddelerin görüşüldüğü meclis toplantısında ilgili maddelerde komisyonlara havale edildi.

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA