Liyakatı uygulayabilmek için eğitim sistemini düzelteceksiniz


Tarih : 21 Ağustos 2016 Pazar 12:42

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, liyakat sisteminin tam anlamıyla oturtulması gerektiğine dikkat çekerek,

“FİKRİ HÜR NESİL YETİŞTİRİN, LİYAKAT ZATEN ARKASINDAN GELİR”

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, liyakat sisteminin tam anlamıyla oturtulması gerektiğine dikkat çekerek, “Liyakatı tam anlamıyla uygulayabilmek için öncelikle eğitim sisteminizi düzelteceksiniz. 1980 darbecilerinin sorgulamayan bir neslin yetiştirilmesi için kurduğu eğitim sisteminin kökleştirmek yerine AKP Hükümeti bu darbeci anlayışın kökünü kazımakla yükümlüdür ki, gerçek anlamda liyakatten bahsedebilelim” dedi. 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit de liyakat tartışmalarına katıldı. Liyakatle eğitim sisteminin doğru orantılı olduğunu savunan Özyiğit, “Liyakat ve eğitim birbiriyle doğrudan ilişkilidir. Liyakat, özünde eğitimi barındırır. 1980 darbesinin ardından darbecilerin kurduğu sorgulamayan nesil profili nedeniyle bugün liyakati tartışıyoruz. Eğitim, insanı özgürleştirmelidir. Özgürleşen insan da liyakatı savunur, kurar ve peşinden gider. Çağdaş olmayan eğitim sistemimizle hangi liyakatten, hangi çağdaşlaşmadan bahsedebilirsiniz?” diye konuştu. 

Bugünkü eğitim sisteminin aklı özgürleşmiş bireylerin değil, tek tip yaşayan ve düşünen insan yetiştirdiğini ifade eden CHP’li Özyiğit açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün Başbakan Yardımcısı liyakatlı kişiler görevlere getirilecek diyor. Her zaman olması gereken bir şeyi 2016 Türkiye’sinde darbe girişiminin ardından uygulamaya koymaya karar verilmesini bile sorgulamamız lazım. Doğru eğitim sistemi liyakati, liyakat de hakkaniyeti getirir. Liyakatın olmadığı bir yerde haktan, hakkaniyetten bahsedemezsiniz. O zaman sorgulayan, fikri hür nesiller yetiştirmek için en başta eğitim sisteminizi değiştirin. Fikri hür nesiller, liyakati da getirir, hakkaniyeti de sağlar.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA