CHP’li Çamak: Gülnar’ın Hedefi Turizm Olmalı


Tarih : 28 Ağustos 2016 Pazar 13:04

CHP’li Hüseyin Çamak, ilçenin ulusal çapta tanınan ‘yayla kenti’ olabileceğini söyledi

 

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, 100.kuruluş yılını kutlayan Gülnar ilçesinin ekonomik olarak hak ettiği yerde olmadığına, senelerdir ihmal edildiğine dikkat çekti ve Gülnar’ın turizmle kalkınabileceğini söyledi. Gülnar’ın ulusal çapta tanınan bir yayla kenti olabileceğini belirten Çamak, Gülnarlılara, ilçe sınırları içinde kurulacak Akkuyu nükleer santraline karşı çıkmaları çağrısında da bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Gülnar’ın kuruluşunun 100.yılına denk gelen ‘14. Gülnar Kültür Badem ve Elma Buluşması’ etkinliklerine katıldı. Kutlamalar öncesinde Gülnar ilçe merkezinde vatandaşlarla buluşan Çamak, vatandaşların güncel konulardaki sorularını yanıtladı, sıkıntılarını dinledi.

Çamak, Gülnar’ın 100. Yılı ve 14. Gülnar Kültür Badem ve Elma Buluşması etkinliklerinin açılışında yaptığı konuşmaya, terör saldırılarını lanetleyerek başladı. Çamak, “Yıllardır, yanı başımızda yanan ateş artık ülkemizi de vurur hale gelmiştir. Kuşkusuz bu konuda söylenecek çok şey var ama artık sözden çok siyasi iradenin, iktidarından muhalefetine kadar herkesin el ele verip bu soruna çözüm bulması gerekiyor. Darbe girişimi sonrasında ülkemizde bir birlik ruhu doğdu, işte ülkemizin de huzur barış iklimine ulaşmasının yolu, bu birlikteliği büyütüp geliştirmekten geçiyor” dedi.

Gülnar’ın bir asra ulaşan tarihi ve köklü kültürel derinliğiyle Mersin’in gurur kaynaklarından biri olduğunu belirten Çamak, “Gülnar’ımızın köklü tarihinin 100 yılı devirmesine karşın ne yazık ki kuruluşu asrı aşan ilçemizin geldiği nokta henüz arzuladığımız bir ölçüde değildir. Önemli değerler yetiştirip, memleket meselelerinde her zaman ön saflarda yer almasına rağmen, ilçemiz maalesef ekonomik kalkınma düzeyinde hak ettiği yerlere gelememiştir. Özellikle üzümü, elması, bademi ile tanınan Gülnar’ımızı, doğal ve kültürel güzellikleriyle de öne çıkarmalıyız. Turizm alanında başta yerel yönetimler olmak üzere basınımızın yapacağı tanıtımlarla Gülnar’ı sadece ilimiz sınırlarında kalmayıp ulusal çapta da görülmeye değer bir yayla kentine dönüştürebiliriz”  dedi.

Türkiye’nin ilk nükleer santrali olan Akkuyu Nükleer Santrali’nin Gülnar sınırları içinde olmasının ilçe açısından bir talihsizlik olduğuna dikkat çeken Çamak, “Bu nükleer belasının zararlarını defalarca kez dile getirdik. Zamanında bunların acısını çeken birçok insanla görüştük. Fukişima felaketi sonrası istifa etmek zorunda kalan Japonya’nın eski başbakanı dahil birçok kişinin ibretlik beyanlarını yetkililere hatırlattık. Fakat maalesef siyasi bir kararla, rant uğruna insan hayatını riske atan bir nükleer santral projesinde halen ısrar ediliyor olması son derece üzücüdür” diye konuştu.

Nükleer santralin sadece çevre konusu olmadığını, olası bir kaza ya da aksilik durumunda yaşam alanlarını tehdit edeceği için aynı zamanda bir yaşam alanı sorunu olduğunu kaydeden Çamak, Gülnarlıları nükleer santrale karşı mücadeleye etmeye çağırdı.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA