1.Uluslararası Akdeniz Kentleri Sanat Buluşması Günleri Mersin’de Başladı


Tarih : 30 Ekim 2016 Pazar 00:32

Bu yıl ilki gerçekleşen sanat buluşmasına Mersin, Tarsus, Adana, Hatay, Kıbrıs ve Suriye’den sanatçılar katıldı. Üç gün sürecek etkinliğin ilki İçel Sanat kulübünde başladı.

Açılış konuşmasını yapan öğretim üyesi Saadet Bilir “Etkinliğimizi gençlere verdiğimiz önemden dolayı, gençlerin kurduğu Son Umut müzik gurubuyla başlatıyoruz” dedi. Üç gün boyunca etkinlikler şunlar: Yazgıdan Yarına Kadın, Şiir Barış ve İnsan, MEÜ Plastik Sanatlar topluluğunun resim sergisi, Suriyeli sanatçı Abdulrahman Muwakkat’ın resim sergisi, Zeki Oğuz’un Fotoğraf sergisi, Uğur Pişmanlık’ın Güneşin Sofrasındayız fotoğraf sergisi, Prof.Dr.Mehmet Mahir’in resim sergisi, paneller, Mersin Tiyatro Derneğinin gösterisi, Tahtacılar Derneği Çamalan Köyü Semah ve mengi gösterisi, Antakya AALEN Defne Barış korosu, Akdeniz’de sanat ve yerel basın paneli, Osmanlı minyatüründe Akdeniz Liman Kentleri (Prof.Dr.Banu Mahir), Türkülerin Dili (MEÜ öğrencileri konseri), Çukurova Şiiri ve Şairi, Taşrada Edebiyat ve Sanat Dergiciliği söyleşileri, “Resmen Devrim” tiyatro gösterimi.

            Etkinliğin basın sözcülüğünü yapan Mersin Üniversitesi öğretim üyesi Orhan Özdemir “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz bu etkinlik ile Akdeniz kentleri arasındaki kaynaşmaya sanat ve kültür yoluyla katkıda bulunmak istiyoruz” dedi.

Yusuf Çelik-Mersin


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA