Timsal Karabekir, ‘Atatürk Ve Cumhuriyet’i Mersinlilere Anlattı


Tarih : 30 Ekim 2016 Pazar 22:36

Kazım Karabekir’in kızı Timsal Karabekir, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri kapsamında düzenlediği konferans ile Mersinlilerle bir araya gelerek, ‘Atatürk ve Cumhuriyet’i anlattı.

Salonu dolduran Mersinliler, Timsal Karabekir’in Atatürk ve Cumhuriyet hakkında söylediklerini dikkatle dinledi. Konferansa öğrenciler de yoğun ilgi gösterdi. Konferans sonunda Mersinliler, Timsal Karabekir’i ayakta alkışladı.

Timsal Karabekir, konferansta Atatürk’ü, Cumhuriyet’i ve babası Kazım Karabekir’i anlatırken zaman zaman duygulanırken, zaman zaman da coşkulu anlar yaşadı.

Timsal Karabekir’in “Bu vatana tek bilek, tek yürek sahip çıkılacak, bu bayrağa tek bilek, tek yürek sahip çıkılacak” sözleri Mersinlilerden büyük alkış aldı.  

Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını ‘ilahi kadro’ olarak nitelendiren Timsal Karabekir, “Allah Türk’ün kurtulmasını istemiş. O yüce insanlar bakıyorsunuz okul arkadaşları. Mustafa Kemal Paşamız, Karabekir Paşamız, İsmet Paşamız, Ali Fuat Paşamız. Yani bütün o güzel kadro, ilahi kadro diyorum ben onlara ki okul arkadaşları. Daha sonra vatanı kurtaracak, Cumhuriyet’i kuracak olan o ilahi kadro” dedi.

Konferansın sonunda, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Devran Kutlugün, günün anısına Timsal Karabekir’e çiçek verdi. Konferans Timsal Karabekir ve salonu dolduran izleyicilerin 10. Yıl Marşı’nı coşkuyla söylemeleri ile sona erdi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA