CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak ‘Atatürk, Gelecekte De Rehber Olacak’


Tarih : 12 Kasım 2016 Cumartesi 18:05

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece yaşadığı 20.yüzyıla değil, 21. yüzyıla da damga vuran bir lider olduğunu söyledi. Çamak, “Atatürk düşünce ve devrimleriyle sadece dün değil, bugün de, gelecekte de Türk ulusuna ve dünya halklarına eşitlik, özgürlük, demokrasi ve laiklik konusunda rehber olacaktır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mustafa Kemal Atatürk’ün ebediyete intikalinin 78.yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı.

Atatürk’ün, hem Kurtuluş Savaşı’na önderlik eden kurtarıcı, hem Türkiye Cumhuriyeti’ni kuran lider, hem de Türk devrimini inşa eden devrimci bir önder olarak Türk ulusunun gönlünde ve bilincinde yer edindiğini kaydeden Çamak, “Yıllar geçse de, siyasal ve ekonomik dengeler değişse de Türk ulusunun yegane önderinin, bağrından çıkarıp insanlığa armağan ettiği yegane liderin Atatürk olduğu gerçeği değişmeyecektir” dedi.

Atatürk’ün aydınlanma devrimindeki felsefesi ve rolüyle sadece Türk ulusunun değil, ezilen, geri bırakılan tüm mazlum ulusların gönlünde yer ettiğini kaydeden Çamak mesajında şu ifadeleri kullandı: “O’nun vefatıyla Türk ulusu ve dünya halkları büyük bir devrimciyi kaybetmişti. Ama insanlar ölür, fikirler, idealler ölmez.  Ulu Önder  Atatürk de bedenen aramızdan ayrıldı ama fikir ve idealleriyle yaşıyor. Atatürk düşünce ve devrimleriyle sadece dün değil, bugün de, gelecekte de Türk ulusuna ve dünya halklarına eşitlik, özgürlük, demokrasi ve laiklik konusunda rehber olacaktır. Büyük önder Atatürk’ü aramızdan ayrılışının 78.yılında saygıyla, minnetle anıyor, bu vesileyle Atatürk ve silah arkadaşlarına, devrim arkadaşlarına Allah’tan rahmet diliyorum.” 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA