Yörük Başkan Turgut, Senir ailesini ziyaret etti


Tarih : 18 Kasım 2016 Cuma 15:05

Silifke Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut, Atayurt Mahallesi’nde geçimini hayvancılıkla sağlayan Mehmet Senir isimli vatandaşı ve ailesini yaşadıkları çadırda ziyaret ederek, ailenin talep ve sıkıntılarını yerinde dinledi.

Silifke Belediyesinin kırsal mahallelerde ki yol genişletme ve çevre düzenleme çalışmaları aralıksız devam ediyor. Senir ailesini ziyaret ederek kendisine ikram edilen yannık ayranından içen Belediye Başkanı Mustafa Turgut’a başkan yardımcısı Ömer Savar, Garaj Amiri Ali Şahin ve Fen İşleri Müdürlüğü personelleri de eşlik etti.

Hayvancılığı zor koşullarda yapan Mehmet Senir ile bir süre sohbet eden Başkan Turgut,  "Her türlü zorlukları sırtlayarak, hayvanlarınızla kış şartlarında mücadelenizi sürdürüyorsunuz. Türk kültürünün temelini teşkil eden Yörük kültürünü ve yaşantısını sizlerin sayesinde gelecek kuşaklara en güzel şekilde aktarmaya devam ediyoruz. Yörüklerimiz örf ve adetlerimizle birlikte geleneklerimizin ne kadar önemli olduğunu her daim gösteren ve bugünlere ulaşmasını sağlayan vatandaşlarımızdır. Yörüklerimiz helal ve emeğiyle geçinen insanlardır. Kültürlerimizi canlı tutan Senir ailemizi ve diğer yörük vatandaşlarımızı tebrik ediyorum. Çalışkan Yörüklerimizin kendi el emeği yapmış oldukları yanık ayranından içtik. Misafirperverliklerinden dolayı ayrıca teşekkür ediyoruz” dedi.

“BAŞKANIMIZLA NE KADAR GURUR DUYSAK AZDIR”

Belediye Başkanı Dr. Mustafa Turgut'tan, yaşadıkları bölgenin yolunun yapılması konusunda talepte bulunduklarını açıklayan Mehmet Senir, “Yol talebimizi yerine getiren başkanımıza teşekkür ediyoruz. Yıllardır bu yol yapılmadığı için şehir merkezine gidiş gelişlerimizde sorun yaşıyorduk. Traktör ve binek araçlarımızla taşlı ve engebeli yollardan zar zor gidiyorduk. Başkanımızla ne kadar gurur duysak az. Bu toprakların sesine yabancı olmayan, bu toprakların kültürüne, renklerine, insanına saygı duyan bir belediye başkanımız var. Kendisine ve ekibine teşekkür ediyoruz” dedi.


Etiketler : mustafa turgut silifke, yörükler ziyaret




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA