CHP’li Özyiğit devrim şehidi Kubilay’ı andı


Tarih : 23 Aralık 2016 Cuma 15:17

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit,

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Menemen'de şeriat isteyenlerin başlattıkları isyanı bastırmaya çalışırken şehit olan Asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay'ın ölüm yıldönümünde; “Bugün Kubilay’ı anmak daha büyük bir önem taşıyor” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 23 Aralık 1930’da katledilen devrim şehidi öğretmen asteğmen Mustafa Fehmi Kubilay’ı aramızdan ayrılışının 86. yılında andı.

Her dönem cumhuriyet düşmanlarının farklı gerekçeler göstererek, halka, cumhuriyetin değerlerine saldırdığını dile getiren Özyiğit, “Yobaz ve gerici bir zihniyetin, halkı silah zoruyla, tehditle baskı altına almasına karşı koyan Asteğmen Kubilay ile birlikte, Bekçiler Hasan ve Şevki’yi o gün şehit etti. Bugün de cumhuriyet değerlerini, Atatürk devrimlerini yok etmek isteyenler var. Ülkemizin her bir yanı tehdit altında. Her gün bir evladımız şehit oluyor. Bugün bu koşullarda cumhuriyet subayımız Kubilay’ı anmak, Kurtuluş Mücadelesinin ruhunu anlamak daha büyük önem taşıyor. Vatan savunmasında yaşamını yetiren şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyorum” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA