CHP, İsmet İnönü’yü saygıyla andı


Tarih : 27 Aralık 2016 Salı 12:08

CHP, İsmet İnönü’yü saygıyla andı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanlığı, İsmet İnönü'yü 43. ölüm yıl dönümünde saygıyla andı.
İstasyon meydanında İnönü Anıtı önünde yapılan törene, CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, Milletvekilleri Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, partililer ile vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan tören İnönü Anıtı'nın önüne çelenk bırakılmasıyla devam etti.
Törende konuşan CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, İnönü'nün büyük bir devlet adamı olduğunu belirterek, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün silah arkadaşı, ikinci cumhurbaşkanımız ve genel başkanımız Sayın İsmet İnönü'nün manevi huzurunda bulunmaktayız. Kendisi, Kurtuluş Savaşı'nda büyük komutan, Lozan'da büyük siyasetçi ve diplomat, ülkemizin kuruluşunda, ülkemizde Cumhuriyet'in gelişmesinde ve demokrasinin oturmasında büyük katkılar sunan büyük bir devlet adamıdır." dedi.

CUMHURİYETİ HEP BERABER KORUYACAĞIZ
Başkan Özyiğit, İsmet İnönü'nün 'Bir memlekette namuslular da, en az namussuzlar kadar cesur olmalıdır' sözünü anımsatarak konuşmasına şöyle devam etti:
"O, 1946 yılında çok partili sisteme geçiş yaparak demokrasinin bu ülkede yerleşmesine, oturmasına hizmet ederken bugün tek adamlık sistemine geçişle ilgili bir çaba görülmektedir. O, İkinci Dünya Savaşı'nda bir tek askerin, sivilin burnunun kanamasına mani olmuşken bugün askerimiz sınır ötesinde Suriye çöllerinde, içeride sivillerimiz, polislerimiz ve askerlerimiz görev başında katledilmektedir. Sayın İsmet İnönü'nün çok meşhur sözü vardır. "Bir ülkede namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça o ülkede kurtuluş yoktur" Hep birlikte söz veriyoruz. Biz namussuzlar kadar cesur olacağız. Ve bu ülkede cumhuriyeti, demokrasiyi sonuna kadar kollayacağız. Bize bıraktığınız emanetinizi sonsuza dek yaşatmak üzere gençlerimize devredeceğiz.


Etiketler : chp




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA