HAYIRLI olmayacak işe HAYIR diyelim


Tarih : 19 Ocak 2017 Perşembe 14:45

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak,

HAYIRLI OLMAYACAK İŞE HAYIR DİYELİM

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM’de görüşmeleri devam eden anayasa değişikliğiyle ilgili söz aldı ve milletvekillerine “Bu değişiklikler kabul edilirse meclis kendi varlığını tek kişiye ve tek siyasi partiye teslim eden bir meclis olacaktır. Hayırlı olmayacak işe ‘hayır’ diyelim” sözleriyle seslendi.
Türkiye’nin başkanlık sistemine geçmesine, yasama, yürütme ve yargıdaki tüm yetkilerin tek adam elinde toplanmasına zemin hazırlayan anayasa değişikliği görüşmelerinde ikinci tur başladı. 
TBMM genel kurulunda söz alarak milletvekillerine hitap eden CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, anayasa değişikliğinin, meclisi de devre dışı bırakacağı uyarısında bulundu.
Çamak, “Türkiye Cumhuriyeti, tek bir siyasi partiye ve onun başındaki tek bir kişiye emanet edilemeyecek denli güçlü ve köklü bir devlet geleneğine sahiptir. Bu gücün her defasında ehil kişilerce kullanılacağı güveniyle geleceğe yönelik bir sistem kurulamaz. İnsanlık tarihi, niyetlerinden bağımsız olarak kontrolsüz gücü ele geçirenlerin yarattığı trajedilerle doludur. Bu değişiklikler kabul edilirse meclis kendi varlığını tek kişiye ve tek siyasi partiye teslim eden bir meclis olacaktır. Ülkemizin geleceği için hayırlı olmayacağı belli olan bu değişikliklere hayır dememek gelecekte vicdanları sızlatacaktır. Hayırlı olmayacak işe hayır diyelim” ifadelerini kullandı.

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA