CHP Silifke’den ‘Hayır’ eylemi


Tarih : 20 Ocak 2017 Cuma 13:34

CHP Silifke İlçe Örgütü tarafından Anayasa değişikliğine hayır eylemleri sürüyor.

Cumhuriyet Halk Partisi Silifke İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “Halkımızı “Başkanlığa Hayır Komiteleri” kurmaya ve “Başkanlığa Hayır Komiteleri”n de örgütlenmeye çağırıyoruz. Bu konuda İlçe başkanlığımızla iletişime geçebilirsiniz” diyerek basın açıklamasında bulundu.
CHP İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen eylem Göksu Parkı Festival alanında yapıldı. Ellerinde 'hayır' yazılı dövizler ve çeşitli pankartlarla Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, hayır eylemlerini çeşitli etkinliklerle ve programlarla sürdüreceklerini açıkladılar. Konuyla ilgili açıklamada bulunan CHP İlçe Başkanı Bünyamin Uçar, “93 yıl önce azim ve kararlılıkla, kan ve gözyaşıyla kurulan cumhuriyetimizi, cumhuriyeti kuran ebedi liderimizi, ebedi liderimizin can yoldaşı milli şefimizi yok sayan düzenlemelerle karşı karşıyayız.
Anayasa değişikliğini ilgilendiren maddelerin egemenliği milletin elinden alıp tek adamın eline teslim eden maddeler olması Türkiye’de demokrasiyi, yasaları ve hukuku yok etmenin bir parçasıdır. Anayasa değişikliğini ilgilendiren maddeler cumhuriyet değerlerini ve demokrasiyi askıya alıp, dikta yönetimini hâkim kılacak maddelerdir. Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni (TBMM) yetkisizleştiren, yasama, yürütme ve yargıyı tek bir kişiye emanet eden bu değişiklik, ülkemizin köklü parlamenter sistemini ortadan kaldırmaktan, devrim kazanımlarını yok etmekten ve geleceğimizi karartmaktan başka bir şey değildir. Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde asil milletimiz egemenliği saraydan alıp halka teslim etmiştir. Ancak bugün geldiğimiz noktada egemenlik halktan alınıp saraya teslim edilmeye çalışılmaktadır" diye konuştu. İlçe Başkanı Uçar’ın konuşmasının ardından çeşitli sloganlar atan vatandaşlar dağıldılar.

 


Etiketler : chp




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA