Şair ve Yazarlar’a Türkçe Dil Bilgisi Kuralları Semineri Verildi


Tarih : 3 Mayıs 2017 Çarşamba 12:52

Mersin Yazarlar Derneği’nde Türkçe Dil Bilgisi Kuralları anlatıldı. Mersin Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Elemanı (Okutman) Döndü Can’ın verdiği seminere katılan şair ve yazarlar hem öğrendiler hem eğlendiler.

Mersin Yazarlar Derneği toplantı salonunda gerçekleşen semire cümle içerisinde kullanılan; ki, mi-mı ve de-da eklerinin hangi hallerde bitişik hangi hallerde ayrı yazıldığı anlatıldı. Okutman Döndü Can anlatımlarının arasına fıkra ve hikayeler katarak dinleyenlerin daha bir şevkle konuya ilgi göstermesini sağladı. Soruları da yanıtlayan Okutman Döndü Can, yazdırdığı bir cümlenin 21 ayrı anlam ifade ettiğini belirterek şair ve yazarlardan bu 21 ayrı anlamı bulmalarını istedi… Program sonunda dernek üyelerinden doğaçlama ustası Aşık Cumali Efe konuyla ilişkili doğaçlaması beğeni alırken  THM Sanatçısı Aşık Devai ile atışması ise alkışlandı. 
Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Mersin Yazarlar Derneği’nin eğitim amaçlı düzenlediği seminerle şair ve yazarların eserlerini üretirken Türkçe’yi daha güzel ve doğru olarak kullanmalarını hedeflediklerini söyledi. Aydın ayrıca,  kendilerine destek veren , bilgi paylaşımında bulunan Mersin Üniversitesi Türk Dili Edebiyatı Bölümü Öğretim Elemanı (Okutman) Döndü Can’a ve Doç Dr. Hürriyet Gökdayı’ya  teşekkür etti. 

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA