Akdeniz Kent Konseyi’nde nöbet değişimi


Tarih : 26 Mayıs 2017 Cuma 10:47

Akdeniz Kent Konseyi, 10 ’uncu Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi.

Bir önceki dönem faaliyetleriyle ilgili konsey üyelerinin bilgilendirildiği Genel Kurulda, mevcut Başkan Faik Burakgazi yapılan oylama sonucu Başkanlık görevini Yiğit Göksen'e devretti.

2010 yılından kurulan Akdeniz Kent Konseyi 10. Olağan Genel Kurulu Toplantısı, Akdeniz Belediyesi Konferans Salonunda yapıldı. Kurula, Akdeniz Belediye Başkan yardımcısı Muhammet Hilmi Ceylan, Kültür ve Sosyal işler Müdürü Cem Civaoğlu, Gazeteci- Yazar Mirza Turgut, Akdeniz İlçe muhtarları, akademisyenler, gazeteciler, işadamları,  meslek odaları ve vakıf ve derneklerden kurum temsilcileri katıldı.

'Konsey olarak kapımız herkese açık'

Divan tarafından kürsüye davet edilen konuşmacıların  ardından Kent Konseyi Başkan seçimine geçildi. Bu dönem görev almayacak olan Faik Burakgazi 'den boşalan Konsey  Başkanlığına, Yiğit Göksen seçildi.  Akdeniz  ilçesinde yapılacak hizmetlere fikir ve katkılar sunmak için başkan olduğunu ve bundan sonraki süreçte konsey olarak kapılarının herkese açık olduğunu söyleyen yeni seçilen Akdeniz Kent Konseyi Başkanı Yiğit Göksen yaptığı konuşmada, " Geçmişten gelen projelerin devamını sağlayacağız ve yeni projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz.  Bu anlamda Konsey olarak herkese kapımız sonuna kadar açık. Yani bu konseylerin ana amacı köprü görevi kurmaktır. Belediyelerin göremediği ve yetişemediği yerlere ışık tutmak ve sorunlarının çözülmesine katkı sağlamaktır.  Bu anlamda hizmet sunmak isteyen tüm vatandaşlarımıza kapımız her zaman açık olacaktır" dedi.

'Hedef çok amaçlı bir konsey binası oluşturmak'

İlk olarak kent konseyinin mevcut binasının yerini değiştireceklerini ifa eden Başkan Göksen, " Konsey olarak mevcut binamızı eski Mersin evlerinden bir tanesine taşımaktır. Konseyimizi taşıdığımızda konseyimize ziyarete gelen insanlar lokalimizde ücretsiz cay kahve içebileceği ve kitap okuyabileceği bir kültür sanat evine de dönüştürmektir. Bu anlamda gerekli görüşmeleri yapıyoruz " diye konuştu.

Yapılan seçimlerin ardından Konsey gündemi uyarınca, temenni ve öneriler kısmına geçildi. Burada genel kurul üyeleri söz alarak kent konseyinden beklentilerini ve görüşlerini paylaştılar.


Etiketler : Akdeniz Kent Konseyi




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA