"Yeni İhtisas OSB ile 5 bin kişilik istihdam hedefliyoruz"


Tarih : 2 Haziran 2017 Cuma 20:18

TÜGİAD Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek:

TÜGİAD Çukurova Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Gül Akyürek, “Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi'nin kurulumunu çok kısa bir zamanda tamamlama yolunda ilerliyoruz. Tarımsal Ürün İşleme İhtisas OSB tamamlandığında 5 bin kişiye istihdam sağlanacak " diye konuştu.

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Çukurova Şubesi tarafından projesi hazırlanan Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi 1. Bilgilendirme Toplantısı gerçekleştirildi.

Akyürek, Mersin Tarımsal Ürün İşleme İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Projesinin ayrıntılarını anlattı.

Organize Sanayi Bölgesinin Mersin ve Adana’nın ortasında olduğunu söyleyen Akyürek, “Organize Sanayi Bölgemiz Mersin’in Tarsus İlçesi Kurbanlı Köyü sınırları içinde Evci Deresi Mevkii’nde, yüzde 99.8’i hazine arazisi olmak üzere toplam 690 bin 663 metrekare araziye sahip ve  Ankara – Aksaray yolu üzerinde. Ayrıca, bir diğer yandan alan genişletme çalışmalarını da yürütüyoruz. Genişleme alanı olarak düşünülen 730 bin metrekarelik alan ile birlikte, toplamda 1 milyon 420 bin metrekarelik alana ulaşacağız. Mersin İl merkezine 30 km, Adana İl merkezine 35 km uzaklıkta olan arazimiz bölgesel havalimanına ise sadece 15 km mesafede” dedi.

'11 PROFESÖRDEN OLUŞAN EKİP ÇALIŞMALARA BAŞLADI'
Yer seçim çalışmaları kapsamında yapılan değerlendirmelere de değinen Akyürek, “Yer Seçimi Heyeti ziyaretinde bakanlık yetkililerinin yaptığı tespitler sonucunda proje arazisinde engel teşkil edecek hiçbir sıkıntı olmadığı anlaşılmıştır. Çevre Düzeni Planında da yer alan arazimiz, Orman ve Su İşleri Bakanlığı’ndan da bu arazi üzerinde OSB kurulmasında sakınca olmadığına dair onay aldı. Yer seçim çalışmaları kapsamında, alanın şehir merkezlerine uzaklığı, ulaşımı, arazi mülkiyet durumu, enerji yolları ve su kaynaklarına olan mesafesi, jeolojik yapısının uygunluğu gibi konularla ilgili hiçbir problem olmadığı raporu ve analiz raporlarımız bakanlığa sunuldu.Bu gelişmelerle birlikte kurulum çalışmaları çok hızlı tamamlanacak bir OSB olma yolunda ilerliyoruz.Boğaziçi Üniversitesi ve İstanbul Teknik Üniversitesi’nden toplam  11 profesörden oluşan teknik ekip de planlama çalışmalarına başladı. En geç 6 ay sonunda tamamlanacak olan ÇED çalışmalarından sonra altyapı ihalelerine başlıyor olacağız.5000 kişilik
İstihdam yaratma hedefimizi; Mersin, Adana, İskenderun, Mardin ve Gaziantep’ten gelen yatırımcılarımızın yanı sıra yabancı yatırımcıların da iştirakiyle gerçekleştireceğiz. Ülkemize yabancı sermayenin gelmesini önemsiyoruz.” dedi.
TÜGİAD hakkında
1986 Yılında kurulan Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD), Türkiye’de genç işadamlarının en geniş profilde bir araya geldiği ilk ulusal ve tek uluslararası yetkinliğe sahip dernektir.
Otomotiv yan sanayi, inşaat – yapı malzemeleri, tekstil, turizm, gıda – tarım – hayvancılık, enerji – yeşil ekonomi, kimya, maden – metal işleme, makine – imalat sanayi, mobilya – kerestecilik, lojistik, bilgi teknolojileri, medikal ekipmanlar, finansal hizmetler – danışmanlık, dış ticaret ve diğer hizmetler başta olmak üzere farklı sektörleri temsil eden 21 – 45 yaşları arasında 850 genç girişimci üyesi ile TÜGİAD bugün, 500 bin kişilik bir istihdam gücünü ve yaklaşık 18 Milyar Dolarlık bir ihracat hacmini temsil etmektedir.
G20 Genç Girişimciler İttifakı’nda (G20 GGİ) Türkiye’yi temsil eden TÜGİAD, aynı zamanda ittifakın stratejik planlama ve iş planından sorumlu icra kurulu üyesidir. TÜGİAD, 84 ülkede 200 bin genç girişimciye ulaşmayı hedefleyen MAME’de (Akdeniz – Afrika ve Orta Doğu Genç Girişimciler İletişim Ağı) kurucu üye ve kurumsal yapılanmadan sorumlu icra kurulu üyesidir.
1993 Yılından itibaren Brüksel’de AB nezdinde Daimi Temciliği bulunan TÜGİAD, 45 bin üyesi bulunan Avrupa Genç Girişimciler Konfederasyonu (YES) Başkan Yardımcısıdır.
Türkiye genelinde 115'i bayan olmak üzere 850 üyesi bulunan TÜGİAD yaş ortalaması 35 olan üye profili ile ülkenin önemli bir çoğunluğunu temsil eden dinamik bir işadamı ve sanayici profiline sahiptir.
Yıllık ciroları yaklaşık 50 milyar dolar olan TÜGİAD üyesi genç işadamlarının yatırım ve girişimleri ülke ekonomisinde önemli bir yer tutmaktadır. İnşaat, tekstil, dış ticaret, otomotiv yan sanayi, turizm, gıda, makine, motor ve diğer metal ürünler imalatı sektörleri başta olmak üzere TÜGİAD üyelerinin toplam 60 sektörde ağırlığı hissedilmektedir.

Ortalama yıllık 18 milyar dolar ihracat, 23 milyar dolar ithalat yapan TÜGİAD üyelerinin en çok dış ticaret yaptığı ülkeler ise; Almanya, İtalya, İngiltere, ABD, Fransa, Rusya, İspanya başta olmak üzere Avrupa ülkeleri, komşu ülkeler, Türk Cumhuriyetler, Ortadoğu ve Uzakdoğu ülkeleridir.

TÜGİAD Başkanları
•         1986 - 1994 Kurucu ve Onursal Başkanımız Sayın Cefi KAMHİ
•         1994 - 1998 Sn. Murat BEKDİK
•         1998 - 1999 Sn. Hamdi AKIN
•         1999 - 2002 Sn. Muharrem YILMAZ
•         2002 - 2004 Sn. Hayati KAYA
•         2008 - 2010 Sn. Lütfü KÜÇÜK
•         2010 - 2012 Sn. Murat ÇOSKUNKAN
•         2012 - 2014 Sn. Ali YÜCELEN
•         2014 - 2015 Sn. Ali YÜCELEN
•         2015 - 2016 Sn. Rahmi ÇUHACI
•         2016 - ….     Sn. Ali YÜCELEN


Etiketler : tügiad, osb




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA