Madenli’den konut alacaklara deprem uyarısı


Tarih : 20 Ağustos 2017 Pazar 09:55

“Manzara kadar kolon ve kirişlere de özen gösterin”

Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, konut alacaklara, “Binanın badanasına, boyasına, manzarasına gösterdiğini özeni kolon ve kirişlere de gösterin” uyarısı yaptı. 
Mersin Emlakçılar Odası Başkanı Yavuz Selim Madenli, 17 Ağustos depreminin yıldönümünde; konut alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda bilgiler verdi.
Büyük can ve mal kaybı ile yıkıma neden olan depremin üzerinden 18 yıl geçmesine rağmen acıların hala taze olduğuna dikkat çeken Madenli, “Depremde yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet ailelerine başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.
Benzer acıların yaşanmaması için ders çıkarmak gerektiğine vurgu yapan Madenli, konut alırken nelere dikkat edilmesi gerektiği konusunda şu bilgileri verdi:
İLGİLİ KURUMLARDAN BİLGİ ALIN
“Konut alırken; deprem gerçeğini unutmamamız gerekiyor. Alacağınız konutun ruhsatlı ve projeli olmasına dikkat edin. Evin, boyasına, badanasına, seramiğine, fayansına, manzarasına, gösterdiğiniz özen kadar binanın taşıyıcı sistemi olan kolon-kirişlere de özen gösterin. Yer kazanma amacı ile kolon veya kirişleri eksiltilmiş binalardan uzak durunuz.
Daire satın alacağınız müteahhidin projelere ve standartlara uygun inşaat yapan birisi olmasına dikkat ediniz. Alacağınız ev ile yapım aşamaları hakkında belediye, İnşaat Mühendisleri Odası gibi ilgili kurumlardan bilgi alın.
Eğer, kooperatif eliyle konut sahibi olacaksanız, binanın iskeleti inşa edilirken, projelere uygun olup olmadığının, beton ve demir kontrollerinin mutlaka bir inşaat mühendisi tarafından yapılmasını sağlayınız. Deprem Vakfı tarafından test edilen binalara verilen ‘Kalite Belgesi’ isteyin.”
Madenli, gerekli önlemlerin alınarak benzer acıların yaşanmamasını temenni etti.                       

 


Etiketler : emlakçılar odası, deprem




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA