MEZİTLİ HALKI: "BU YANLIŞTAN VAZGEÇİN"


Tarih : 23 Ağustos 2017 Çarşamba 10:29

Yurttaşlar, 100. Yıl Tabiat Parkı’nın ihaleye çıkartılması kararını protesto etti. Geniş bir katılım ile Tabiat Parkı önünde toplanarak basın açıklaması düzenleyen yurttaşlar, kararı durdurmak için mücadelede bulunacaklarını kaydetti.

Turan Dal

Mezitli'de 75. Yıl Mahallesi sakinleri, 100. Yıl Halk Plajı'nın Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü tarafından 25 Ağustos'ta ihaleye çıkarıltılması kararına "Bu yanlıştan vazgeçin" diyerek tepki gösterdi. Mahalleliler tüm duyarlı kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla irtibat haline geçeceklerini ve Çarşamba gününe kadar mahallelilerden topladıkları  imzaları, kararın durdurulması için yetkili mercilere göndereceklerini duyurdu.

"CARETTALARA SAHİP ÇIKMAK İÇİN BİR ARAYA GELDİK"

Açıklama da mahalleliler adına konuşan 75. Yıl Mahallesi muhtarı Yakup Aytekin, Davultepe halkı olarak, sahile ve Mersin'in simgesi olan caretta carettalara sahip çıkmak için bir araya geldiklerinin altını çizerek, "Bu plajın özelleştirilmesi, bir çevre felaketi olmasının yanı sıra, bir canlı türünün de yok olması gerçeği ile bizi karşı karşıya getirmektedir" dedi.

"PARALI GİRMEK ZORUNDA KALACAĞIZ"

Özelleştirilme ile birlikte plajlardan para alınmasının kanunen yasak olduğunu kaydeden Aytekin, kar amacı ile burayı satın alan özel sektörün girişten, duştan, şezlong ve şemsiyelerden para alacağının kesin olduğu vurgusunda bulundu. Aytekin, bugüne kadar ücretsiz olarak girdikleri denize bundan sonra paralı olarak girmek zorunda kalacaklarının altını çizdi.

"BELEDİYELERE DEVRETMEK EN DOĞRU İŞ OLACAKTIR"

Halk Plajı'nı kullanan bölge halkı olarak ilgili tüm yöneticilerden seslerine kulak verilmesi talebinde bulunan Aytekin, "Tüm plajların özelleştirilmesi yerine devletin kontrolünde kalmasını ve eskiden olduğu gibi yine ücretsiz kullanılmasını istiyoruz. Eğer ilgili bakanlık, bu plajın işletilmesini beceremiyorsa, belediyelere devretmesi en doğru iş olacaktır. İşletmenin yerel yönetimler tarafından yapılması, plajların yine devletin ve halkın kontrolünde olması anlamına gelecektir. Lütfen bir an önce bu yanlıştan vazgeçerek, halka ait olan plajların yine halk tarafından kullanılması uygulamasına devam edin" dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA