Başkan Kocamaz: Türkiye’de görülmemiş hizmetler yapıyoruz


Tarih : 24 Ağustos 2017 Perşembe 17:48

Rutin belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra kentin tüm değerlerine sahip çıkarak üreticiler, çiftçiler ve engelliler için hayata geçirdiği başarılı hizmetlerle adından söz ettiren Mersin Büyükşehir Belediyesi, hizmetlerini ilçelere taşımaya devam ediyor.

 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın katılımıyla gerçekleştirilen ilçe programları kapsamında Anamur’da gönüllü itfaiyecilik sertifika töreni ve römork dağıtımı, üreticiye satış tezgâhı dağıtımı, vidanjör dağıtımı ile engelli simit arabası dağıtımı gerçekleştirilirken, Köşekbükü Mağarası’nın da açılışı yapıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda gerçekleştirilen açılışlara Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra, MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, Gülnar Belediye Başkanı Ahmet Günel de katılım gösterdi.

Törende konuşan Başkan Kocamaz, kent genelinde gerçekleştirilen rutin hizmetlerin yanında birçok hizmeti hayata geçirdiklerini ve bu hizmetleri kentin tüm ilçelerine taşıdıklarını ifade etti.

Başkan Kocamaz, “Sabahtan bu yana Aydıncık’tan başladık, Bozyazı’da devam ettik ve şimdi de Anamur’da 3. etkinlikte yine sizlerle beraberiz. Gerçekten hayırlı birçok hizmetin başlangıcında beraberiz. Burada gönüllü itfaiyecilik eğitimi alan kardeşlerimize araçlarını teslim edeceğiz. Bütün orman bölgelerimize bu hizmetin hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu rutin belediyecilik anlayışının dışında bir hizmet, örnek bir hizmet. Yine MESKİ tarafından sorunların çözümünde etkili bir biçimde sonuç almak için Anamur şube müdürlüğümüze 20 adet vidanjör teslim ediyoruz. Ürün satış tezgâhlarımızın da teslimini bugün bu alanda gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Engelli bireylerin ekonomik hayata kazandırılmaları adına Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen ‘Simit Arabam Engel Tanımam Projesi’ kapsamında Anamur ilçesindeki engelli bireylere simit arabası verildi. Teslimi gerçekleştirilen simit arabaları ile Anamur’da da engellerin aşılacağını ifade eden Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Engellerimizin sosyal hayata adapte olmaları, ekonomik hayatlarını aktif hale getirebilmek için simit arabası gibi çeşitli alternatifler sunuyoruz. Meslek edindirme merkezimizi de bitiriyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak Türkiye’de görülmemiş hizmetler hayata geçiriyor, bundan da mutluluk duyuyoruz” dedi.

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, yaptığı konuşmada Anamurlulara seslenerek, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dağıtımı yapılan simit arabalarının hayırlı olmasını dilediğini ve Anamurlulara hayırlı kazançlar getirmesini temenni ettiğini ifade etti.

Engelliler için hayata geçirilen hizmetler hususunda Büyükşehir Belediyesi’nin örnek teşkil ettiğini söyleyen Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise, “Engellilere ve şehit ailelerine sahip çıkmayan bir belediye gerçek anlamda belediye değildir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve ekibi bu konudaki hassas yaklaşımları ve hizmetleriyle örnek teşkil etmektedir” ifadelerine yer verdi.

Köşekbükü Mağarası turizme kazandırıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın birlik başkanlığını yaptığı Mersin ve Çevresi Turizm Altyapı Hizmet Birliği (METAB) ve Anamur Belediyesi’nin destekleri ile turizme kazandırılan Köşekbükü Mağarası’nın açılışı gerçekleştirildi. Törende konuşan Başkan Kocamaz, “Büyükşehir Belediyesi olarak tüm değerlerimize sahip çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Mersin ve Çevresi Turizm Alanı Altyapı Hizmet Birliği (METAB) ve Anamur Belediyesi tarafından ortaklaşa aydınlatılması ve çevre düzenlemesi tamamlanan Köşekbükü Mağarası, gerçekleştirilen törenle turizme açıldı.

Bir yangından sonra atıl vaziyette olan mağaranın restore edilmesi için kollarını sıvayan Başkan Kocamaz’ın birlik başkanlığını üstlendiği METAB tarafından 500 bin TL kaynak sağlanarak, Anamur Belediyesi ile birlikte turizme kazandırılan mağaranın açılış töreni gerçekleştirildi.

Törende konuşan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Geçmişini, kültürünü bilmeyen milletlerin coğrafyasını gelir başkaları çizer. Bizler Türk milliyetçileri olarak geçmişten aldığımız dersleri geleceğe aktarmak istiyoruz. Bizden sonraki nesillere sahip çıkacağı kültürel değerler olarak aktarmak istiyoruz” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Anamur Belediyesi tarafından hizmete açılan Kondisyon Salonu ve Bahçelievler Spor Parkı ve Kafe açılışına da katıldı.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA