“TARHAN DELEGE SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETTİ”


Tarih : 9 Ekim 2017 Pazartesi 15:52

BELEDİYE ÇALIŞANINA "MOBBİNG" YAPILDIĞINI İDDİA EDEN CHP MEZİTLİ MECLİS ÜYESİ OLCAY TOK;

“TARHAN DELEGE SEÇİMLERİNE MÜDAHALE ETTİ” 

Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın 22 Eylül tarihinde başlanılan mahalle delege seçimlerine müdahalede bulunduğu iddiasıyla düzenlenen basın toplantısında konuşan CHP Mezitli Meclis Üyesi Olcay Tok, “Sayın Genel Başkanımızın açık talimatına rağmen ilçemiz Mezitli’deki delege seçimlerinde sayın belediye başkanımızda kaynaklandığını düşündüğümüz demokratik olmayan bazı müdahaleleri üzülerek müşahede ettik. Belediye imkanlarının kullanılarak CHP üyelerinin iradelerini ipotek koymaya yönelik bir anlayışın sergilenmeye çalışılmasını kabul etmek mümkün değildir” dedi. 

Turan DAL 

ÇALIŞANA MOBBİNG! 

Cumhuriyet Halk Partisi Mersin İl Başkanlığı tarafından açıklanan takvim uyarınca, 22 Eylül tarihinde Mezitli ilçesinde başlatılan mahalle delege seçimlerine Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın müdahale ettiği iddia edildi. Bir mahalle delege seçiminde Tarhan’ın desteklediği beyaz listeye oy vermeyen bir belediye çalışanına mobbing uygulanılarak görevi değiştirildiği belirtildi. Temizlik işleri bünyesine alınan çalışanın TECE’de çöp yığınıyla dolmuş sokağın temizliğine verildiği kaydedildi.  Mahalle delege seçimlerine Belediye Başkanı Tarhan’ın müdahalesi olduğu iddiasında bulunan CHP Meclis üyesi bir grup düzenledikleri basın açıklamasıyla durumu eleştirdi. Meclis üyeleri adına açıklamayı Olcay Tok yaptı. 

“kabul etmek mümkün değildir” 

“Üyelerimizin ve halkımızın iradesine ve kararına saygı göstermek, güvenmek ve başımızın tacı kabul etmek zorundayız” vurgusuyla konuşmasına başlayan Tok, “Sayın Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun Belediye başkanları toplantısında açık ve net olarak ‘örgüt işlerine karışmayın’ talimatı da tabanının özgür iradesinin serbestçe, hiçbir baskı altında kalmadan ortaya çıkmasının kıymetini ortaya koymaktadır. Genel Başkanımızın açık talimatına rağmen ilçemiz Mezitli’deki delege seçimlerinde sayın belediye başkanımızda kaynaklandığını düşündüğümüz demokratik olmayan bazı müdahaleleri üzülerek müşahede ettik. Belediye imkanlarının kullanılarak CHP üyelerinin iradelerini ipotek koymaya yönelik bir anlayışın sergilenmeye çalışılmasını kabul etmek mümkün değildir” dedi. 

”Mobbing uygulamasını halkımıza nasıl izah edeceğiz” 

“Sayın Belediye Başkanı’nın delege seçimlerini kaybettiği mahallelerdeki CHP üyesi olan belediye çalışanlarını ‘sürmesi’, baskı ve mobbing uygulamasını halkımıza nasıl izah edeceğiz” sorusuyla konuşmasını sürdüren Tok, “Başkan personel arasında ‘ hiçbir ayrı gözetmeyeceğini’, ‘çalışan herkesin insan öncelikli iş yeri mutluluğunu ve çalışma güvencesini iliklerine kadar hissedeceği’ bir belediye vaadini unutmuşsa Meclis üyeleri olarak hatırlatmak bizim görevimiz değil midir? Belediye çalışanlarına liyakata, adalete ve verimliliklerine göre değil; verdikleri-vermedikleri reylere göre muamele etmek CHP’nin hak ve adalet anlayışına uygun mudur?” sorularını sordu. 

“Seçimlere müdahale kamplaşmalara meydan vermeden durdurulmalı” 

Konuşmasının devamında Tok, “Genel Başkanımızın ‘uzlaştırıcı ve birleştirici pozisyon alın’ talimatının tam tersini yaparak CHP üyeleri arasında ayrımlık yapan; CHP Mezitli örgütünü Başkancı- Başkancı olmayan gibi sığ bir siyasi satha hapsetmeye çalışan; CHP’nin Mezitli ve dolayısıyla Mersin’deki büyük siyasi potansiyeline ‘küçük olsun benim olsun’ yaklaşımıyla zarar verdiğini düşündüğümüz bu anlayışın delege seçimlerine müdahalesinin kırgınlıklar ve kamplaşmalara meydan verilmeden bir an önce durdurulması hususunu; CHP Mersin İl Başkanlığımız, CHP Mersin Milletvekillerimize ve Genel Merkezimize arz ediyor, saygılar sunuyoruz” ifadelerini kullandı.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA