CHP Yenişehir’de Müftü nikahına dilekçeli tepki


Tarih : 18 Ekim 2017 Çarşamba 20:25

CHP Yenişehir ilçe örgütü ’Müftülere İmam nikahı yetkisi’ verilmesini TBMM’ne PTT aracılığı ile dilekçe göndererek tepki gösterdiler.

Mersin Milletvekili önceki dönem adayı Şerife Arıcı Yıldız, yaptığı konuşmasında İmamların nikah kıymasının tehlikesine de dikkat çekti. 

CHP'lilerin TBMM Başkanlığına PTT aracılığı ile gönderdiği dilekçe aynen şöyle: "TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI'NA ANKARA 1926’da kabul edilen Türk Medeni Kanunu kadınlarımızın medeni haklarının güvencesidir. Kanunla düzenlenen en önemli güvencelerden birisi de medeni nikahtır. Kamuoyunda müftülüklere nikah yetkisi yasası olarak bilinen “Nüfus Hizmetleri Kanunu ve bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun” Teklifi TBMM gündemindedir. Türk Medeni Kanununa göre evlendirme memuru Belediye Başkanı veya onun bu işle görevlendireceği memurdur. Meclise sunulun kanun tasarısı ile müftülüklere de, yani müftü ve onun görevlendireceği imama da resmi nikah kıyma yetkisi verilmektedir. Bu yasa Türk Medeni Kanunu’na, Devrim Kanunlarını koruyan Anayasamıza ve laikliğe açıkça aykırıdır. Bizler laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti yurttaşları olarak Cumhuriyetin, devrim kanunlarının, Türk Medeni Kanununun kazanımlarından vazgeçmiyoruz! MÜFTÜLÜKLERE RESMİ NİKAH YETKİSİNİ KABUL ETMİYORUZ ! Millet vekillerimizi bu yasa teklifine kırmızı oy vererek reddetmeye çağırıyoruz."

Kaynak:sonsestv


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA