Genç hizmete doymuyor


Tarih : 19 Ekim 2017 Perşembe 15:09

Yenişehir Belediyesi Sanat Merkezi inşaatına devam ediliyor.

Pirireis Mahallesi 1129 sokak üzerinde, Edip Buran Kapalı Spor salonu arkasında yer almakta olan Yenişehir Belediyesi Sanat Merkezi’nin inşaatına devam ediliyor. Çeşitli sanat eğitimlerinin verileceği merkezde sanat atölyeleri, fuaye, sergi salonu, derslikler, idari ofisler ve bir adet 250 kişilik çok amaçlı salon bulunacak. 

Yenişehir Belediye Başkanı İbrahim Genç’in yaptığı açıklamada; Yüce Atatürk’ün “Bir millet ki resim yapmaz, bir millet ki heykel yapmaz, bir millet ki fennin gerektirdiği şeyleri yapmaz; itiraf etmeli ki o milletin ilerleme yolunda yeri yoktur” sözüyle çıktığımız bu yolda kültürümüzün temel unsurlarından olan sanatın her türünü icra ettirmek, geliştirmek, yaymak ve toplumun bütün kademelerine sevdirmek en büyük hedefimiz olacaktır. Yenişehir belediyesi olarak gençlerimize güzel sanatlar dallarında eğitimler vermek, yetişkinlere de hobilerini sergileyecekleri bir alan sağlamak için var gücümüzle çalışıyoruz. Sanatın bir çok dalını çocuklara, gençlere, yetişkinlere sevdirerek öğretecek uzman kişiler ile birlikte çalışacağız. 7’den 70’e her kesimin sanatla etkileşim içerisinde bulunacağı bu merkez meslek edinmek isteyen vatandaşlarımıza da ışık tutacaktır” dedi.

SALON FİYATLARINDA
 YÜZDE 75 İNDİRİM 

Yenişehir Belediyesi, kentteki yerel tiyatro gruplarının yaşadığı sorunların başında gelen fahiş salon fiyatlarına ilişkin sevindirici bir karar aldı. 

Yerel tiyatro gruplarının etkinlikleri için kiralanacak olan salonlarda yüzde 75 indirim uygulanacağı öğrenildi. 

Yerel tiyatro grupları, Yenişehir Belediyesi ile yaptıkları görüşmeler neticesinde alınan kararla salon fiyatlarında yüzde 75 indirim uygulanacağını aktardı. Mersin Tiyatro Derneği Başkanı Salih Yıldırım, belediye tarafından alınan karara ilişkin, “Türkiye’de sanatçılar için bir emsal” dedi.  

“AMACIMIZ SANATIN YAYGINLAŞMASI” 

Mersin’de sanat gruplarının salon bulma noktasında ciddi sıkıntılar yaşadığını kaydeden Yıldırım, Yenişehir Belediyesi Başkanı İbrahim Genç ile görüştüklerini ve belediye meclisinin almış olduğu karar neticesinde sorunu çözüme yönelik tiyatro grupları için yüzde 75 gibi büyük bir indirim sağladıklarını belirtti. Belediyenin sanatçılara yaptığı indirimin sosyal bir belediyecilik örneği taşıdığını kaydeden Yıldırım, “Yenişehir Belediyesi’nin almış olduğu karar emsal bir karar. Bence bu karardan sonra tüm belediyeler indirimlerini yapmalılar. Bizim tek temennimiz bu. Bizim amacımız sanatın yaygınlaşması ve herkesin sanata ulaşmasıdır. Bu kararla artık, oyunlarımızla daha sık sahneye çıkacağız” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA