‘BİLİRKİŞİLİK TEMEL EĞİTİM PROGRAMI’ BAŞLADI


Tarih : 21 Ekim 2017 Cumartesi 15:05

Adalet Bakanlığı Bilirkişilik Daire Başkanlığı tarafından ‘Bilirkişilik Temel Eğitimi’ verecek eğitim kurumu olarak yetkilendirilen Mersin Barosu’nun, düzenlemiş olduğu sertifikalı ‘Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’ başladı.

Mersin Barosu Gökdelen Hizmet Merkezi’nde gerçekleşen,  bilirkişi olarak görev yapacak olan avukatlara ve diğer meslek guruplarına temel, teorik ve uygulamalı eğitimler verilmesi amacıyla düzenlenen ‘Bilirkişilik Temel Eğitim Programı’nın ilk dersi başladı.

Mersin Barosu Başkan Yardımcısı Av. Gazi Özdemir’in katıldığı eğitimde, katılımcılara Yrd. Doç. Dr. Mustafa Şimşek tarafından,“Türk yargı teşkilatı, yargısal faaliyet içerisinde yer alan süjeler” ,“yargılama hukukuna ilişkin temel hak ve ilkeler” ve “ispat hukukuna ilişkin temel kavramlar”, “bilirkişinin nitelikleri, bilirkişiliğe başvuru, sicil ve listeye kayıt”, “bilirkişinin yetkileri ve ödevleri”, “bilirkişilik etiği” konularında eğitim verildi.

Bilirkişi olarak görev yapacak olan avukatların ve diğer meslek guruplarının yoğun katılım gösterdiği Bilirkişilik Temel Eğitim Programı, 22, 28 ve 29 Ekim 2017 tarihlerinde de devam edecek.

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA