Başkan Dinçer’den Cumhuriyet Bayramı kutlaması


Tarih : 27 Ekim 2017 Cuma 15:23

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer,

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Yüce Atatürk önderliğinde ülkemizi işgal etmek isteyen düşman kuvvetlerine karşı verilen destansı mücadelenin 29 Ekim 1923’te milli iradeyi esas alan Cumhuriyetin ilanıyla taçlandırıldığı Cumhuriyet Bayramı’nın 94. Yılını kutladı.

Başkan Dinçer Cumhuriyetimizin 94. Yılı nedeniyle yaptığı yazılı açıklamasında Yüce Türk Milletinin Gazi Mustafa Kemal önderliğinde başlattığı ve destansı bir zaferle sonuçlanan Kurtuluş Savaşı’nın Atatürk’ün "en büyük eserim" dediği ve milli iradeyi esas alan Cumhuriyetimizin ilanı ile taçlandırıldığını vurguladı. Dinçer, “ Cumhuriyet; yok edilmek istenen milletimizin yedi düvele karşı verdiği mili direniş hareketiyle tarih sahnesinde yeniden dirilişin adı; özgürlüğümüzün ve bağımsızlığımızın simgesidir. Bu nedenle bölünmez bütünlüğümüze, demokrasimize ve cumhuriyetimizin bizlere kazandırdığı değerlere sahip çıkalım. Bu anlamlı günde hep beraber kenetlenelim. Birlik ve beraberliğimiz Türkiye cumhuriyetimin ebediyete kadar varlığının en önemli güvencesi olacaktır” dedi. 

Dinçer şöyle devam etti: “29 Ekim 1923, tarihimizin en önemli dönüm noktalarından biridir. Yüce Atatürk önderliğinde ülkemizi işgal etmek isteyen güçlere karşı destansı bir istiklal mücadelesi verilmiş ve büyük zafere imza atılmıştır. Bu büyük zafer Ulu önder Atatürk’ün egemenlik halkını halka verdiği Cumhuriyetimizin ilanıyla taçlandırılmıştır. Hakimiyetin millet iradesinde olduğu ilan edilen Cumhuriyetimizi Milletimiz içtenlikle sahiplenmiştir. Ülkemiz, cumhuriyetin ilanıyla birlikte kalkınma, ilerleme ve modernleşme yolunda çok önemli mesafeler kat etmiş ve bugün modern dünyanın saygın ülkelerinden biri haline gelmiştir. Bu anlamda Cumhuriyetimize ve demokrasimize ilelebet sahip çıkmalıyız. Bu vesileyle, Ulusal Kurtuluş Savaşımızın başkomutanı Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, canından aziz bildiği vatanı için kanlarını bu toprağa dökmüş şehitlerimizi, tüm isimsiz kahramanlarımızı rahmet , minnet ve şükranla anıyor, tüm ülkemizin Cumhuriyet Bayramını yürekten kutluyorum” şeklinde sözlerini noktaladı.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA