TFF NE YAPSA YERİDİR


Tarih : 28 Ekim 2017 Cumartesi 22:00

Esat Durak’ın Kaleminden

Türkiye Futbol Federasyonu yine ilginç bir karara imza attı. 3. Ligde mücadele eden kadın futbol takımlarının deplasman giderlerine “karışamam” dedi. 

Zaten ülke futbolunun altyapısına yeterince maddi anlamda destek olmayan, amatör spor kulüplerini kaderi ile başbaşa bırakan TFF şimdide cinsiyet ayrımcılığını kendine görev edindi. Futbol sektöründe dönen milyonlarca lira paranın sadece süper ligde dolanımını ciddiye alan Federasyon Robin Hood gibi zenginden alıp fakire vermesi gerekirken, fakirin ekmeğine göz dikti. 

Milli takıma verilen vaadedilen pimler ve Teknik Direktör Fatih Terim’e sözleşmesinden doğan milyonlarca liralık tazminat  havada uçuşurken, Kulüplerde yok denecek kadar Türk oyuncu yer almazken ve Milli takıma neden futbolcu  yetiştiremiyoruz diye ağlaşırken alınan bu karar, sanki bu ülkeden futbolcu yetiştirmemek üzere alınmış gibi.. Yazık.. 

Tribünlere kadın seyirci gelmesi için bir tarafını yırtan TFF, futbolun bizzat içinde yer alan kadınlara neden zulüm eder? 3 .ligde mücadele eden kadın futbol kulüplerinin deplasman giderleri süper ligde dolanan paranın zekatı bile değilken, bu uygulamaya neden gerek duyulmuştur .. Yoksa başka bir rahatsızlık mı söz konusudur ? 

Bu kararın karşısında kulüplerin tavrı önemlidir. Kısa sürede TFF’nin bu kararının hangi gerekçeler göz önüne alarak yürürlüğe konduğunun gün ışığına çıkması gerekmektedir. Bireysel ve takımsal sporların temel sorunlarından biri olan maddi desteğin kesilmesi hem kulüp yöneticilerini ve bu sporlar için ter döken sporcuların emeğini zayi etmektir. 

TFF nin bu kararı yeniden gözden geçirmesi şarttır.. Yoksa sizi uluslar arası arenada temsil edecek ne sporcu bulabilirsiniz, ne de kararlarınıza saygı duyan kulüp yetkilileri.. 


Etiketler : tff, türkiye futbol federasyonu




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA