MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİSİ KURULMALIDIR


Tarih : 30 Ekim 2017 Pazartesi 09:34

Ahmet Akın’ın kaleminden

Mülkiyetin yerini iletişim aldığı bir ortamda bilgi ve yeteneğin en önemli güç olarak karşımıza çıkması bizleri bilim ve teknolojiyi en doğru şekilde kullanmaya zorlamaktadır. Kısaca, belli bir konuyu bilme isteğinden yola çıkan, belli bir amaca yönelen bir bilgi edinme, yöntemli araştırma ve yaratma süreci olarak ifade edebileceğimiz bilim, çeşitlilik, süreklilik, yenilik ve değiştirme niteliklerinden oluşur.

Teknoloji ise, sistemler, işlemler, yönetim ve kontrol mekanizmalarıyla, sorunlar üzerinde etkili olabilme, teknik çözüm olasılıklarına ve ekonomik değerlere uygun yaratıcılık ortaya koyabilme disiplinidir.

Bilimin, bilginin ve teknolojinin insan yaşamındaki yeri ve önemini kavrayamayan uluslar geri kalmaya mahkumdurlar. Aynı şekilde, bilimin, bilginin ve teknolojinin önemini kavrayamayan Belediyelerin de başarısızlıkları kaçınılmazdır.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİSİ, bilimin, bilginin ve teknolojinin merkezi olmalıdır. Hızla büyüyen kentimizde, halkın gereksinimlerinin artmasının yanında, çeşitlilik de artmaktadır. Büyükşehir Belediyesi bilgi ve iletişimin tam merkezinde yer almalıdır.
Akşamdan sabaha sözde proje hazırlama dönemi sona erdirilmelidir. Büyükşehir Belediyesi, çalışanların kariyerlerinin ve yeteneklerinin köreltildiği yer olmaktan çıkartılıp, araştıran, sonuçları ölçen, analitik düşünebilen ve alternatif hizmetler üretilen yer olmalıdır.
Büyükşehir Belediyesi komisyonları bilgili ve yetenekli meclis üyelerinden oluşmalıdır ki, Akademi’de üretilen raporlardan azami ölçülerde yararlanabilmeli ve Belediye Meclis Grubu’na doğru kararlar sunabilmelidir.

MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AKADEMİSİ’nde Mersin Sevdalısı uzmanlar, gönüllü kuruluşlar, odalar, dernekler, sendikalar, muhtarlar, eğitim kurumları ve diğer demokratik kitle örgütleri yer almalı, profesyonel olarak ama amatör bir ruhla hizmet vermelidirler.  
Ulaşımdan çevreye, imardan ticaretin geliştirilmesine, sosyal belediyecilikten kültür ve sanata, sağlıktan tarım ve spora kadar kenti ilgilendirilen her konuda sorunların tespiti ve çözüm yollarının ortaya konulması hızlı ve objektif olarak yapılmalıdır.
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Meclis Komisyonları bugünkü yapılarıyla doğru ve objektif kararlar almaktan oldukça uzaktırlar. Ancak, bu komisyonlara Akademi’den bilimsel, etkin ve yol gösterici raporların gelmesi, komisyonların motivasyonunu artıracağı gibi kentin gelişmesine de önemli katkılar sunacaktır.

Mersin Büyükşehir Belediyesi gerek bütçesiyle ve gerekse çalıştırdığı insan sayısıyla ve taşeronlarıyla Mersin’in en büyük kuruluşu durumundadır. Yeni Büyükşehir Yasasıyla birlikte bu konumu daha da güçlenmiştir. Onun için, kadro, organizasyon ve yatırımlar yönünden, sanki büyük bir eğitim kurumu, sağlık kurumu, spor, kültür ve sanat merkezi, sosyal yardım merkezi ve hatta büyük bir hizmet ve üretim işletmesi gibi düşünülmelidir.

Türkiye’de yaşanan kentleşme süreci içinde bir yandan kentlerin ölçeği, diğer yandan kentlerin biçimini belirleyen süreçlerin değiştiği göz ardı edilmemelidir. Bu gelişmeler sonucunda elde edilen bilgi birikimi ve kentleşme sürecinin kavranmasındaki derinleşme, kentsel yönetim konusunda yeni anlayışlara ve arayışlara yol açmaktadır.

ahmetakinmersin@gmail.com
www.ahmetakin.com.tr
    


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA