Mersin’e 608 Milyon TL’lik 21 Tesis


Tarih : 4 Kasım 2017 Cumartesi 09:36

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan 3 Kasım Cuma günü Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ile Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğü tarafından Mersin’de inşa edilecek608 milyon lira yatırım bedelli 21 adet tesisin temelini attı.

Mersin’e 608 Milyon TL’lik 21 Tesis

Prof. Dr. Veysel Eroğlu ile Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan Değirmençay Mahallesi’nde düzenlenen toplu temel atma merasiminde DSİ tarafından inşa edilecek olan aralarında Değirmençay Barajı, Pamukluk Barajı İçme Suyu İsale Hattı ve Anamur Alaköprü Sulamasının da bulunduğu 19 adet tesisin temelini attı.

Ayrıca aynı merasimde DKMP tarafından inşa edilecek müteferrik tesisler ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin de temelini atıldı.

İki bakanında katıldığı merasimde orman köylülerinin kalkındırılması maksadıyla 10 aileye gelir getirici tür, 9 aileye Orköy sertifikası ile 4 muhtarlığa yangın söndürme tankeri verildi. Ayrıca badem ve ceviz fidan türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı vatandaşlara ücretsiz olarak dağıtıldı.

“Sulanmadık toprak bırakmayacağız”

Merasimde konuşma yapan Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hükümet olarak son 15 yılda Mersin’e 24 milyar TL yatırım yaptıklarını belirterek “Akdeniz Gelişim Projesi kapsamında Mersin 33 milyar TL’lik yatırımla daha da kalkınacak. 12 adet baraj ve göletle Mersin’e su getirdik. Alaköprü Barajı ile Anamuru sulayacağız. Sulanmadık toprak bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu OGM’nin bölgede yürüttüğü faaliyetlere de değinerek “Buranın balı meşhur.  Eskiden arıcılık ormana sokulmazdı. Şimdi gel bal ormanı kuralım diyoruz. Gelir getirici ormanlar kuruyoruz. Devlet ormancılığından millet ormancılığına geçtik” dedi.

Prof. Dr. Veysel Eroğlu son olarak hükûmet olarak vatandaşa daima hizmet edeceklerine dikkat çekerek “Bugün AK Parti iktidarının 15. Yıl dönümü Türkiye daha da gelişecek.  Sizlere güveniyoruz.  Ak Parti Türkiye’yi nereden nereye getirdi. 6 sıfır atıldı faiz lobisi baltayla kesildi” dedi.

Konuşmaların ardından Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Lütfi Elvan ve diğer protokol üyeleri birlikte 21 tesisin temelini attı.

Yıllık 130 Milyon Metreküp İçme Suyu Sağlanacak

Temeli atılan tesisler ile 37,93 milyon metreküp su depolanacak, 167 bin 141 dekar zirai arazi suya kavuşacak, yıllık 130,11 milyon metreküp içme suyu sağlanacak ve 10 mahalle, 2 ilçe ile        1.150 dekar zirai arazi taşkın zararlarından korunacak. Ayrıca yangınlarla daha etkin mücadele edilmesi sağlanacak.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA