ÜMİT YAŞAR OĞUZCAN ÖLÜMÜNÜN 33. YILDÖNÜMÜNDE MERSİN’DE ANILDI


Tarih : 5 Kasım 2017 Pazar 22:29

Türk şiirinin büyük ustalarından Tarsus doğumlu şair Ümit Yaşar Oğuzcan, ölümünün 33. yıl dönümünde Mersin’de anıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi ile Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) tarafından, Kongre ve Sergi Sarayı’nda düzenlenen geceye, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç, Mersin Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, KKTC Eğitim ve Kültür Ataşesi Yusuf İnanıroğlu, TRT Çukurova Bölge Müdürü Sebahattin Kahraman, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Kudret Ünal, Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, Mersin Uluslararası Müzik Festivali Yürütme Kurulu Başkanı Selma Yağcı, meclis üyeleri, şair Ümit Yaşar Oğuzcan’ın akrabaları, şairler ve çok sayıda sanatsever katıldı.

Anma gecesinde, salonun girişinde sanatseverleri karşılayan Ümit Yaşar Oğuzcan anısına hazırlanan sergi yoğun ilgi gördü.

Düzenlenen program, Ümit Yaşar Oğuzcan'ın hayatını anlatan sinevizyon gösterimi ve Oğuzcan'ın kendi sesinden okuduğu şiir dinletisi ile başladı.

Etkinlikte konuşan Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Hikmet Koç “Bu güzel duygu dolu geceyi bize yaşatan şairlerimize, sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Yüreklerine sağlık. Şairlerden, Cumhuriyet tarihinde bana göre çok önemli bir yeri var Ümit Yaşar Oğuzcan’ın. Cumhuriyet tarihimizin en güçlü kalemlerinden bir tanesi. Kendisini rahmetle, minnetler anıyorum. Ruhu şad olsun, mekânı cennet olsun” dedi.

Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Rüştü Aydın, şair Oğuzcan’ın hayatını dinleyicilere anlatarak “Yöremizin güçlü şairi Ümit Yaşar Oğuzcan’ın 33. ölüm yıldönümünde kendisini rahmetle anıyoruz. Mersin Yazarlar Derneği’nin her yıl gelenek haline getirdiği Ümit Yaşar Oğuzcan’ı anma programlarının en büyük destekçisi, tabi ki Mersin Büyükşehir Belediyesi ve sanat ile sanatçının dostu olan Başkanımız Burhanettin Kocamaz’dır” şeklinde konuştu.

Şair Ümit Yaşar Oğuzcan, sanat dolu bir gecede anıldı
Mersin Yazarlar Derneği Başkanı Aydın, Ümit Yaşar Oğuzcan’ın, Aşık Veysel Şatıroğlu’nun ‘Dostlar Beni Hatırlasın’ şiirine karşılık olarak yazdığı ‘Dostlar Seni Unutur mu?’ şiirini seslendirerek konuşmasını sonlandırdı.

Gecede Ümit Yaşar Oğuzcan’ın akrabalarından Hikmet Oğuzcan ‘Rıhtımda’ ve Tuğba Oğuzcan Bayram da ‘Sevi’ şiirini seslendirirken, Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür Sanat Danışmanı Kudret Ünal ise ‘Milyon Kere Ayten’ şiirini okuyarak dinleyenlere şiir dolu bir gece yaşattı.
Programda Mersin Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Sanat Müziği eğitmenleri şairin bestelenmiş ve birbirinden güzel şarkılarını seslendirirken, programa katılan diğer şairler de Ümit Yaşar Oğuzcan tarafından kaleme alınmış şiirleri okudular.

‘Bir Gün Anlarsın’, ‘Hatırlama’, ‘Türkiyem’ ‘Dost Bildiklerim’, Gözlerin Gözlerimde’ gibi şiirler ile dinleyenler gecede şiir ve sanat dolu bir gün yaşama fırsatı buldular.

Gecenin sonunda, okudukları şiirler ile geceyi süsleyen şairlere günün anısına, Başkan Vekili Koç ve protokol üyeleri tarafından çiçek ile andaç hediye edildi.


Etiketler : şair ümit yaşar oğuzcan




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA