Emekli-Sen: Sağlıkta katkı payı kaldırılsın


Tarih : 6 Kasım 2017 Pazartesi 09:21

Sağlık katkı paylarının kaldırılması için imza kampanyası başlatan DİSK Emekli-Sen İstanbul’da Galatasaray Lisesi önünde basın açıklaması yaptı

'Sağlık hakkı satılamaz' sloganları atan kitle adına açıklama yapan Aksaray İlçe Şube Başkanı Osman Özkan şöyle konuştu: “Türkiye'de içinde milyonlarca emeklinin de bulunduğu, emekçi, dar gelirli yurttaşlar için sağlık hizmeti, ulaşılması güç lüks tüketim haline geldi. Sağlıkta reform diye topluma yutturulan dönüşüm programının yürürlüğe girmesiyle birlikte, kurumun kapısından içeri adımını atan cepten para ödemektedir.”

Emekli-Sen İkitelli Şube Temsilcisi Selahattin Sert ise 2016 Ekim'de yürürlüğe giren, emeklilerden ilaç alırken ödenen yüzde 20'lere varan ilaç farklarının kaldırılması gerektiğini, en fazla ilaca emeklilerin ihtiyaç duyduğunu ifade etti. Öte yandan Emekli-Sen, sağlıkta alınmakta olan katkı paraları ile ilave ücretlerin alınmaması ve sağlık hakkının ücretsiz verilmesi için Sağlık Bakanlığı'na gönderilmek üzere imza kampanyası başlattı. Kampanya 15 Kasım'a kadar devam edecek.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA