BAŞKAN SARI TİCARİ ARAÇ SÜRÜCÜLERİNİ KIŞ LASTİĞİ KONUSUNDA UYARDI…


Tarih : 30 Kasım 2017 Perşembe 19:56

Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu Yönetim Kurulu (TŞOF) üyesi ve Mersin Şoförler ve Otomobilciler Odası başkanı Veysel Sarı 1 Aralık Cuma günü başlayacak olan “ticari araçlarda kış lastiği “ uygulaması konusunda üyelerini uyardı.

Başkan Veysel Sarı’nın konuyla ilgili olarak yaptığı açıklama şöyle. Mersin kenti kar yağışı olan bir kent olmamasına karşın Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığının kararları gereği Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçlar için kış lastiği takma zorunluluğu 1 Aralık 2017 günü başlayıp, 1 Nisan 2018'de sona erecektir.  

Bu tarihler arasında kış lastiği takmayan araç sahiplerine uygulanan 625 liralık ceza, 1 Ocak 2018'den sonra 715 lira olacaktır. Tedbirsiz, hazırlıksız yola çıkan araçlar daha sıkı denetlenecek ve kış şartlarına uygun kar lastiği takmayan araçların yola devam etmelerine izin verilmeyecek olması gözönüne alınarak 7 derecenin altında, buzlanma olmayan Güney ve Ege illerinde gibi yerlerde kış lastiği kullanımına valiliklerin karar verecek olmasına karşın şehirlerarası çalışmak zorunda kalacak meslektaşlarımızın bu konuda tedbirli olmalarını öneriyorum” dedi. 

KIŞ LASTİĞİ SEÇİMİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Başkan Veysel Sarı sürücüleri lastik seçiminde dikkat etmeleri istedi ve şu uyarıyı yaptı.
“Kış Lastikleri Alınırken, tanınmış iyi bir marka ilk tercihiniz olmalıdır. Genel Olarak kış lastikleri, M+S ve üç tepeli kar kristali ile birlikte markalanır. Üç tepeli kar kristali sembolü, lastiğin Astm-F1805 standardına uygun üretildiğini ve çekiş testi sertifikasına sahip olduğunu gösterir. M+S Markalaması, tamamen üretici firmanın elindedir. Herhangi bir teste sokulmadığı ancak karlı veya çamurlu zeminde daha iyi tutunma ve çekiş özelliği taşıdığı anlamına gelir. M+S Sembolü her lastiğin onaylı bir kış lastiği olduğunu İfade etmez” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA