“Lüküs Hayat” yeniden sahnede


Tarih : 30 Kasım 2017 Perşembe 21:42

Yıllardır Mersin Operası’nda kapalı gişe oynanan “Lüküs Hayat” müzikali 2 Aralık 2017 Cumartesi günü, saat 15:00’da opera sahnesinde seyircileriyle yeniden buluşuyor.

Türk toplumunun batı ile yüzleşmesi ve bu doğrultuda içine düştüğü gülünçlükleri sahneye taşıyan ‘’ Lüküs Hayat ‘’ operetinde, Rıza ve Fıstık hırsızlık için girdikleri zengin evinde kendilerini bir kıyafet balosunun içinde bulurlar ve balonun gözdeleri olurlar. İkilinin içine düştüğü durum batılılaşma özentisi bir kültür ile çatışarak gittikçe komik bir hal alır.            

Ekrem Reşit Rey’in yazıp Cemal Reşit Rey’in bestelediği Lüküs Hayat’ı Haldun Dormen yönetti.

Müzik yönetmenliğini Aytuğ Ülgen’ in yaptığı, Mersin orkestrasının, balesinin ve solistlerinin yer aldığı eserin rol dağılımı ise şöyle: Dekor Tasarım Seyhan Atamer Kostüm Tasarım Nursun Ünlü Koreografi Serbülent Biçer Işık Tasarımı Tarı Deniz Rıza: T. Tolga ERDEN Zeynep: Neslihan ULAŞ EVCİMEN Sadiye: Ayşegül Devrim SERDAR Memiş: Serkan KARAGÖZ Belkıs: Zeynep Özgür YILMAZ Ruhi: Hakan BÖLÜKBAŞI Veysi: Mehmet ERKOÇ Nesrin: Melahat YAVUZ Fıstık: Erdem ÖZDEMİR Lütfiye: Seda YÖRENÇ SÖNMEZ Şevket: Ufuk KASAR Atıfet: Gülden VURANDEMİR Rıza Bey: Hasan BERK İrfan: Alpay Noyan ÖZBAY Nüveyre: Nihan ÇETİN AYDIN – Beste BERK Altın Diş: Burcu ÖZDOĞAN Tosun: Erhan KAYA Sıçan: Levent YETKİN Delikanlılar: Baran TANER – Ali Ulvi KARACA – Orhan GÜLLÜLER


Etiketler : lüküs hayat




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA