Mersin Barosu 93. Yaşını Kutladı


Tarih : 3 Aralık 2017 Pazar 14:52

Mersin Barosu kuruluşunun 93. yıldönümünü düzenlenen kokteyl ile kutlandı.

Marehan Convention Center’de düzenlenen ve Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er, Mersin Barosu Bşk. Yrd. Av. Gazi Özdemir, Baro Genel Sekreteri Av. Hakkı Eren Mülayım, Baro Saymanı Av. Melike Zafer Gürgen, yönetim kurulu üyesi Av. Ayşe Günar’ınev sahipliğinde gerçekleşen kokteyle, Mersin  Valisi Ali İhsan Su, Mersin Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan, Mersin Emniyet Müdürü Mehmet Şahne, Ak Parti Mersin Milletvekili Hacı Özkan,İl Jandarma Komutanı Kıdemli. Alb. Yusuf Ziyaeddin Cavlak, Mersin Ünv. Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı, Mersin Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Veysel Topkaya, TBB Barolar Birliği Yön. Kur. Üyesi Ali  Elibol, Gaziantep Barosu Bşk.  Av. İskender Kahraman ve Bşk. Yrd. Mehmet Ovayolu, Kilis Baro Bşk. Muammer Fazlıağaoğlu, kamu kurumu, oda, dernek ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile çok sayıda avukat katıldı.

Günün anısına hazırlanan, Mersin Barosu’nun ve avukatlık mesleğinin tarihçesinin anlatıldığı ‘Dünden Bugüne Mersin Barosu” belgeselinin sunulmasının ardından Baro Başkanı Av. Ali Er, günün anlam ve önemine ilişkin konuşma yaptı.

Mersin Barosu ailesi olarak, Baro’nun kuruluşunu hep birlikte kutlamanın sevincini ve onurunu yaşadıklarını ifade eden Baro Bşk. Av. Ali Er, 1 Aralık 1924 tarihinde kurulmuş olan Mersin Barosu’nun, o günden bugüne gerek fiziki, gerekse hizmet kalitesi açısından çok büyük yol kat ettiğini, 93 yıldır avukatlara hizmet veren Baro’nun, her geçen gün daha da büyüyen, güçlenen bir aile olduğunu ve  ülkemizin en büyük barolarından birisi haline geldiğini söyledi.

“MERSİN BAROSU AKTİF, ÜRETKEN, GİRİŞİMCİ YAPIYA KAVUŞMUŞTUR”

Mersin Barosu’nun, avukatlık mesleğini geliştirmek, meslektaşlarımızın mesleki ve sosyal gelişimini sağlamak, sosyal haklarını savunmak, meslektaşlarımıza sahip çıkmak ve geleceğin avukatlarını yetiştirmek gibi önemli görevlerini layıkıyla yerine getirdiğini belirten Baro Bşk. Er, “Meslektaşlarımızla dayanışma içerisinde olursak, çözemeyeceğimiz hiçbir sorun yoktur. Birlikten, dayanışmadan güç doğar düşüncesiyle hareket ederek, Mersin Barosu yönetimi olarak, birleştirici, bütünleştirici, hiçbir ayrım yapmadan, tüm ilçeler de dâhil olmak üzere meslektaşlarımızın sorunlarına kayıtsız kalmayıp, mesleğimizin ve meslektaşlarımızın çıkarları doğrultusunda hizmet üretiyoruz.

Avukatlık mesleğinin önemi ve değeri asla tartışılamaz. Başkalarının hak ve özgürlüklerini koruyor, hukuki güvenliğini sağlıyoruz. Bu kutsal görevi yerine getirdiğiniz için sevgili meslektaşlarım sizler saygının en büyüğünü hak ediyorsunuz.‘Başın düşerse dara Avukatını ara’ sloganı, halk arasında söylenen bir söz olarak belki komik gelecek ama gerçeğinde ta kendisidir.

‘Güçlü Baro Güçlü Avukat’ sloganıyla çıktığımız bu yolda, Baromuz artık kendi kabuğundan çıkmış, aktif, üretken,girişimci bir yapıya kavuşmuş, kapısı herkese açılmış, gerek kurumlar gerekse toplum nezdinde kolayca ulaşılabilen ve  sevilen ve değer gören bir kurum haline gelmiştir” dedi.

“TÜRKİYE’DE ÖRNEK BİR BARO OLDUK”

Henüz bir yıllık kısa bir süre içerisinde dahi hayata geçirmiş oldukları projelerle, gerek Mersin Barosu tarihinde, gerekse Türkiye’de birçok ilki gerçekleştirerek, Türkiye’de örnek bir Baro olduklarına vurgu yapan Baro Bşk. Er, “ Olmaz diye bir şey yoktur. Yeter ki içinizde o çalışma azmi ve kararlılığı olsun. Bakınız;

CMK da gece görev alan meslektaşlarımız için ilk kez CMK görev aracı  tahsis ederek, meslektaşlarımızın kullanımına ve hizmetine sunduk. Akşam görev geldiğinde arayın sizi evinizden alsın, görevinizin bitiminde evinize bıraksın.

Baromuza yeni birimler ve odalar kazandırdık. Cumhuriyet Başsavcılığı ile görüşmelerimiz neticesinde, Baromuz için büyük bir eksiklik olan Avukat Hakları Merkezi ile Sosyal Medya, Basın, Bilişim birimini Adliyemizin 4. katında açtık.

Çocuk Hakları Merkezimiz ise Adliyemizin 3. katında yeni hizmet odasına kavuşmuştur. Bizlere bu konuda destek vererek yer tahsis eden Mersin Cumhuriyet Başsavcımız Sayın Mustafa Ercan ve Mersin Adalet Komisyonu Başkanımız Sayın Mustafa Kahveci’ye teşekkür ediyoruz.

Meslektaşlarımızın Adliye koridorlarında ayakta kitap okumalarına razı olmayıp, meslektaşlarımıza daha nezih ortamda ve bilgiye daha hızlı ulaşabilmelerini sağlamak amacıyla Adliye 4. katta yeni bir kütüphane açtık.

Meslektaşlarımızın işlerini zorlaştıran ve masrafları ile gelir kaleminden çok gider kalemi oluşturan  Baro Kart (Free Kart) sistemini kaldırdık. Meslektaşlarımız için adliye güney kapısından ayrı bir giriş kapısı oluşturduk. Böylece meslektaşlarımızın mesleğin onuruna yakışır şekilde , sıra beklemeden ve işlerine gecikmeden rahat etmelerini sağladık. Ayrıca, meslektaşlarımızın Adliye ön bürolarından evrak çıktılarını ücretsiz olarak alabilmelerini sağladık.

“SOSYAL PROJELERDE ÖNCÜ OLDUK”

Bilgiye verdiğimiz bir önemin sonucu olarak kurduğumuz Eğitim Hizmetleri Merkezimiz, düzenli olarak meslektaşlarımıza alanında en iyi eğitimci ve hukukçularla eğitimler , seminerler düzenliyor.  Yakın zamanda hayata geçireceğimiz ‘Ofis Edindirme Projesi’ kapsamında, ofis açmaya durumu müsait olmayan avukatlarımız için Baromuzun Sosyal Tesisinin 2. katında yeni ofisler açacağız.

Sosyal projeler konusunda da Türkiye’de örnek olacak öncü ve çok büyük bir projeye imza attık. Dünyanın ve ülkemizin kanayan yarası olan Çocuk İstismarı ve Çocuk Hakları konusunda, ‘Sihirli Küre’ isimli tiyatro oyunu yazılmış olup, yakın zamanda Tiyatro Kulübümüz tarafından sahnelenecektir. Böylece çocuklarımıza cinsel istismardan korunma ve çocuk hakları, tiyatro oyunuyla anlatılacaktır.

Baromuzun sağlık ve eğitim hizmetleri konusunda da atılımları olmuştur. Özel hastaneler ile protokol imzalayarak, hem meslektaşlarımızın, hem de Baro personellerimizin indirimli olarak tedavi hizmetlerinden yararlanmalarını sağladık. Özel okullar ile Baromuz arasında yapılan protokol ile meslektaşlarımıza uygun koşullarda eğitim hizmeti sağlanmasına olanak sunduk.

Çağ üniversitesi ile yüksek lisans konusunda sadece meslektaşlarımızın yararlanabileceği  % 60 oranında indirimli sözleşme imzaladık.

Meslektaşlarımızın yeşil pasaport sahibi olabilmeleri, stajyer avukatlarımızın da hakim ve savcı adayları gibi maaş alabilmeleri, Avukatlık yasasında meslektaşlarımızın kazançlarını arttırıcı yeni düzenlemeler yapılması gibi konularda taleplerde bulunduk. Bu taleplerimizin peşini inatla, bıkmadan ve büyük bir azimle takip ediyoruz.

Mersin Barosu olarak ayrıca, ülkemizin ve yaşadığımız şehrin sorunlarına duyarlılık gösterip gerekli adımları atmak, halkımızın en güzel şekilde yaşama hakkına sahip olmalarını sağlamak da en önemli görevlerimizin başında yer alıyor. Bu bilinçle hareket ederek; hem ülkemizin, hem Mersinimizin, hem de mesleğimizin ve meslektaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek için Mersin Barosu olarak var gücümüzle çalışıyoruz, gerekli adımları atıyoruz.

“KATILIMCI BİR BARO İÇİN YOLA ÇIKTIK”

Meslektaşlarımızın teveccühü ile onurlandırılarak geldiğimiz bu görevde; herkes için adalet ve demokrasi isteyen, katılımcı bir Baro için yönetim kurulumuzla birlikte yola çıktık. Meslektaşlarımıza kusursuz ve güzel bir şekilde hizmet etmenin onurunu ve gururunu yaşıyoruz. Baromuzun daha fazla güçlenmesi ve mesleğimizin daha da gelişmesi için birlikte daha birçok başarılı çalışmalara imza atacağız. Bu duygu ve düşüncelerle, geçmişte meslektaşlarımıza hizmet veren tüm Baro Başkanlarımıza saygılarımı, şükranlarımı sunuyorum. Baromuzun kuruluşunun 93. yılını kutluyor, meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum”şeklinde konuştu.

Baro Bşk. Av. Ali Er, Bşk. Yrd. Av. Gazi Özdemir, yönetim kurulu üyeleri ve protokol üyeleri 93. yıl pastasını birlikte kestiler.

Katılımcılar, Sanatçı Haluk Şaş ve orkestrasının canlı müziği eşliğinde doyasıya eğlenerek Baro’nun 93. yıldönümünü kutladı.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA