CİHAN HARBİ BUGÜN DE BÜTÜN ŞİDDETİYLE DEVAM EDİYOR!


Tarih : 4 Aralık 2017 Pazartesi 14:10

Av. İzzet Uludağ’ın Kaleminden

ATATÜRK'ün Yanında TÜRKÇÜLÜK, TÜRK MİLLETİ ve MİLLİ DEVLET Teorisi ve Programını Oluşturan düşünürlerden Olan YUSUF AKÇURA 10 Haziran 1921 Tarihli Bir Konuşmasında diyor ki;

"Efendiler,
Hepimiz biliyoruz ki bütün dünyanın ve dünyadan bir parça olan Türkiye'nin bugünkü vaziyeti, Cihan Harbi'nin bir neticesidir. Fakat unutmayalım ki, Cihan Harbi de art arda birçok vakaların tabii bir neticesiydi. 
Cihan Harbi'ni doğuran birkaç belli başlı sebebin birisi,belki başlıcası SÖMÜRGELER MESELESİDİR; yani Avrupa büyük devletlerinin yerküreyi aralarında paylaşmaya uğraşmalarıdır. 
Sömürgeler meselesinin en önemli faslını DOĞU MESELESİ oluşturur. Bu bakımdan Avrupa büyük devletlerinin DOĞU'yu ve DOĞU'nun bir kısmı olan Osmanlı İmparatorluğu'nu aralarında uyuşarak, dostça paylaşamamaları Cihan Harbi'nin önemli sebeplerindendir. 
Bu bakımdan denilebilir ki, Harbi Umumi Osmanlı İmparatorluğu'nu paylaşmak için açılmıştır."
Atatürk'ün de sıkça ifade ettiği gibi ezen ve mazlum devletler arasındaki savaş bu gün de her alanda devam etmektedir. 
Dün Osmanlı İmparatorluğu'nu paylaşmak için aralarında savaşmak zorunda olan emperyalist ülkeler vardı.
Bu gün ise başta Türkiye olmak üzere bölgemizdeki bütün milli devletleri parçalayarak yutmak isteyen emperyalist Amerika Birleşik Devletleri, yardımcısı Siyonist İSRAİL ve kara güçleri IŞİD, PKK, PYD, FETÖ ve yasal görünümlü aletleri vardır.
Bu gerçeği görmeden siyaset yapılarak, mazlum bir milletin baskı ve sömürüden kurtulabilmesi ve halkçı bir cumhuriyete kavuşabilmesi asla mümkün değildir. 
Amerikan mandacılığı ve Batı hayranlığı, Atatürk'ün kurucu iradesine aykırı olduğu gibi gelişen dünyanın gerçeklerine de tamamen terstir. 
Bugün ABD emperyalizmine karşı mücadele, milli devleti zaafa düşürecek, başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere milli ve stratejik kurumları çökertecek, milleti açlığa mahkum edecek, milleti ayrıştırıp kutuplara ayıracak ve emperyalizme karşı mücadele etmekı yerine bu gücün ülkemizde ve bölgede etkisini güçlendirecek sonuçları yaratacak, önünü göremeyen bir siyasi çizgi ile verilemez. 
ABD Emperyalizmi ve Türkiye iki zıt kutuptur. 
Ya ABD'yi ya da ancak TÜRKİYE'yi güçlendirecek bir çizgi izlenebilir. 
Başka bir yol yoktur! 
Kaş yapayım derken göz çıkarmamak için, Türk Milli devleti'ne zarar verecek bütün tutum ve davranışlara ve ABD emperyalizminin ve NATO'nun içimizdeki bölücü ve yıkıcı faaliyetlerine son vermek, emperyalist çağı ve sonuçlarını kavramak için Atatürk'ün bize rehber olarak miras bıraktığı başta MİLLİYETÇİLİK ve HALKÇILIK olmak üzere ALTI OK'a sarılmalıyız. 
Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz!


Etiketler : cihan harbi, türkiye, sömürgeler, osmanlı mparatorluğu




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA