Çağdaş bir topluma kadınlar öncülüğünde ulaşacağız


Tarih : 5 Aralık 2017 Salı 11:48

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 5 Aralık Kadın Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

ÖZYİĞİT’TEN KADIN HAKLARI GÜNÜ MESAJI

Özyiğit, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü nedeniyle yayınladığı mesajda "Kadına seçme ve seçilme hakkı tanıyarak, kadını önemseyen, siyasal ve toplumsal yaşamda etkin kılan bir anlayışa sahip toplumun bireyi olmaktan duyduğum gururla Kadın Hakları Gününü kutluyor, sevginin, şefkatin ve özverinin simgesi kadınlarımıza saygılarımı sunuyorum" dedi.

 CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, 5 Aralığın Türk kadınlarına siyasi hayatta seçme ve seçilme hakkı tanıyan anayasa değişikliğinin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kabul edilişinin yıl dönümü olarak kutlandığını belirterek "Bu tarih aynı zamanda 'Dünya Kadın Hakları Günü' olarak kutlanmaktadır. 1926 yılında Türk Medeni Kanunu ile aile ve sosyal çevrede birey olarak yerini alan Türk kadını, 1934 yılında da seçme ve seçilme hakkını elde ederek Türk siyasi hayatında söz sahibi olmuştur. Kadınlara bu hakların verilmesi, Cumhuriyet’in en önemli kazanımlarındandır. 08 Şubat 1935’te yapılan ilk seçimlerde 17 kadın milletvekili meclise girmiş ve bugün bu sayı artmıştır. Bugün her alanda kadın sayısının artıyor olması, değişim ve dönüşümün en somut örneğidir. Bugün baskı ve yıldırma politikalarına rağmen, her alanda kadın sayısı artıyorsa bu cumhuriyet kadınlarının başkaldırısının bir sonucudur. Bu vesile ile Avrupa da bir çok ülkeden önce Türkiye'de kadına seçme ve seçilme hakkını veren Ulu Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla ve büyük bir özlemle anıyorum. Çağdaş bir topluma kadınlar öncülüğünde ulaşacağız” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA