‘KADINA ŞİDDET SUÇUNDA CEZALAR CAYDIRICI OLMALI’


Tarih : 6 Aralık 2017 Çarşamba 18:07

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, başta meclis olmak üzere ilgili tüm kurumların kadına yönelik şiddete karşı acil önlemler alması gerektiğini belirterek, “Caydırıcı cezaların ve aynı zamanda toplumsal bir bilinçlendirmenin önü açılmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak kadına yönelik şiddet sorununa dikkat çekti.

 Türkiyeli kadınların seçme ve seçilme hakkının verilişinin 83'üncü yıldönümünü kutladığına işaret eden Çamak, “Ülkemizde kadına şiddet ve istismarın giderek olağan bir hâl alması bu tarihleri daha anlamlı kılmaktadır. Neredeyse her gün kadın cinayetlerinin yaşandığı ülkemizde sadece kasım ayında 27 kadın öldürüldü, 29 çocuk istismara uğradı, 39 kadına cinsel şiddet uygulandı. Hamasi nutuklar ya da iyimser ifadelerle bunları geçiştirmek mümkün değil.  Başta yüce Meclis olmak üzere, ilgili tüm kurumlarımız bu gidişatın önüne geçmek için acilen önlemler almalı. Caydırıcı cezaların ve aynı zamanda toplumsal bir bilinçlendirmenin önü açılmalıdır” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA