Av. Kamil Ekinci: Amacımız farkındalık yaratmak


Tarih : 10 Aralık 2017 Pazar 11:43

Mersin Barosu

Mersin Barosu ile Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında; çocukların suç sayılan olumsuz davranışlardan kaçınmaları ve karşılaşacakları cezai neticelerden zarar görmelerinin önlenmesi amacıyla, Mersin Barosu tarafından lise öğrencilerine yönelik düzenlenen eğitim çalışmaları Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yapıldı. Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Bşk. Yrd. Av. Kamil Ekinci konuşmasında,“Amacımız, vermiş olduğumuz eğitimlerle çocuklarımızda suç sayılan davranışlar konusunda farkındalık yaratıp, suça sürüklenen çocuk sayısını azaltmak”dedi.

Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Bşk. Av. Ruşen Ayşen Ayılgan’ın katılımıyla gerçekleşen, Av. Tülay Sevgi Can tarafından hazırlanan “Yargıtay Kararları Işığında, Çocukların Okulda ve Günlük Yaşamlarında Birbirlerine Göstermiş Oldukları ve Türk Ceza Kanunu Anlamında da Suç Teşkil Eden Davranışlar “ve “Suç Sayılan Olumsuz Davranışların Hukuki Sonuçları” konulu eğitim çalışması kapsamında öğrenciler, Mersin Barosu Çocuk Hakları Merkezi Bşk. Yrd. Av. Kamil Ekinci’nin sunumuyla bilgilendirildi.

“KANUNU BİLMEMEK MAZERET SAYILMAZ”

Mersin Barosu olarak Mersin’deki okullarda başlatmış oldukları eğitim seferberliğinin devam ettiğini söyleyen Av. Kamil Ekinci, “Kanunu bilmemek mazeret sayılmaz. Eğitim çalışmalarımızda çocuklarımızı suç sayılan davranışlar ve hukuki sonuçları konusunda eğitiyoruz ve farkındalık yaratıyoruz. Amacımız,suça sürüklenen çocuk sayısını azaltmaktır” diye konuştu.

Çamlıbel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi yönetimi ve öğrencileri, toplumumuzda önemli bir konu olan “Suç Sayılan Davranışlar” konulu eğitim çalışmalarını Mersin genelinde gerçekleştirmek için emek veren ve duyarlılık gösteren Mersin Barosu’na teşekkür ettiler.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA