MERSÝN BAROSU’NDAN BÝR ÝLK !


Tarih : 5 Ocak 2018 Cuma 12:11

MERSÝN BAROSU VE MERSÝN ÜNÝVERSÝTESÝ BÝLÝMSEL, SOSYAL VE EÐÝTSEL FAALÝYETLER ÝÇÝN ÝÞBÝRLÝÐÝ PROTOKOLÜ ÝMZALADI

Mersin Barosu ile Mersin Üniversitesi arasýnda,toplumu bilinçlendirmek ve farkýndalýk yaratmak amacýyla bilimsel, sosyal , eðitsel ve diðer alanlarda gerçekleþtirilecek ortak faaliyetlerin yapýlmasý için iþbirliði protokolü imzalandý.Mersin Barosu Baþkaný Av. Ali Er ile Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarý arasýnda imzalanan protokol kapsamýnda;Mersin Barosu avukatlarýnýn, Mersin Üniversitesi öðretim elemanlarý   ve öðrencilerinin kiþisel ve mesleki geliþimleri ile  toplumumuzda farkýndalýk yaratýlmasý amacýyla; sosyal , hukuki , bilimsel  eðitim faaliyetleri ,  projeler, etkinlikler  konusunda   ortak çalýþmalar yapýlacak. Baro Bþk. Er, “Mersin Barosu’nda ilk kez hayata geçirmiþ olduðumuz bu proje, meslektaþlarýmýz ve Mersin halkýnýn geleceði için büyük önem taþýmaktadýr. Baromuza kayýtlý olan avukatlarýmýz Mersin Üniversitesi’nin eðitim, sosyal ve kültürel tüm imkânlarýndan yararlanabilecek” dedi.

Mersin Üniversitesi Rektörlük toplantý salonunda gerçekleþen toplantýya, Baro Bþk. Av. Ali Er, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarý, Mersin Barosu Kadýn Haklarý Merkezi Bþk. Av. Ayfer Baydar, Mersin Barosu Uluslararasý Ýliþkiler Komisyonu Bþk. Av. Seher Dinç, Mersin Barosu Ticaret Hukuku Komisyonu Bþk. Av. Cansu Anýlan, Mersin Barosu Uzlaþma Komisyonu Bþk. Av. Gamze Uðuz, Mersin Barosu Yayýn ve Bilimsel Çalýþmalar Komisyonu Bþk. Av. Mustafa Melih Özdemir, Mersin Barosu Gümrük Komisyonu Bþk. Av. Alper Yeþilova, Mersin Barosu Fotoðrafçýlýk Kulübü Bþk. Av. Arif Örslü, Mersin Ünv. Rektör Yardýmcýlarý Prof. Dr. Mehmet Ýsmail Yaðcý, Prof. Dr. Ali Kaya, Prof. Dr. Erol Yaþar ile Rektör Danýþmanlarý Prof. Dr. Gülfem Ergün ve Doç. Dr. Mehmet Özgür Türkmenoðlu katýldý.

“TOPLUMA SAHÝP OLDUKLARI HAKLARININ ÖÐRETÝLMESÝ SAÐLANACAK”
Protokolün amacý ve kapsamý hakkýnda bilgiler veren Mersin Barosu Baþkaný Av. Ali Er, toplumuzun insan haklarý, çocukhaklarý, kadýnhaklarý, hayvanhaklarý, tüketicihaklarý, avukat haklarý ve diðer konularda bilinçlenmelerinin saðlanmasý, bukonularda toplumda farkýndalýk ve bilinç oluþturulmasý, topluma haklarýnýn öðretilmesinin saðlanmasý ve  sahip olduklarý haklarýn kullanýlmasý  konusunda toplumun bilinçlenmesinin saðlanmasýna yönelik çalýþmalar yapýlacaðýný söyledi.

Protokol kapsamýnda, Mersin Barosu avukatlarýna, Mersin Üniversitesi akademisyenlerine, öðrencilerine ve topluma yönelik  yerel, ulusal ve uluslararasý kuruluþlarla ortak projelerin birlikte geliþtirilmesi, desteklenmesi, bunlarýn Mersin ili ve tüm ilçelerinde uygulamaya konulmalarýnýn saðlanmasý, diðer kamu kurum ve kuruluþlarý  tarafýndan sürdürülen bilimsel , sosyal ve eðitsel ve diðer   projeler içerisinde de birlikte hareket edeceklerini belirten Baro Bþk. Er, “Mersin Barosu olarak, Mersin Üniversitesi öðretim elemanlarý   ve öðrencilerinin kiþisel ve mesleki geliþimleri ile  toplumumuzun sosyal ,  hukuki ve bilimsel konularda  bilinçlenmeleri  ve bu konularda farkýndalýk yaratýlmasý amacýyla gerçekleþtirilecek sosyal , hukuki , bilimsel , eðitim faaliyetleri  ,  projeler , etkinlikler  konusunda   çalýþmalar yapýlacak.  Mersin Üniversitesi iþbirliði ile toplumumuzu  koruyucu , önleyici , geliþtirici ve destekleyici; insan haklarý , çocuk haklarý , kadýn haklarý , tüketici haklarý , avukat haklarý , biliþim suçlarý , çocuk istismarý , çocuk iþçiliði ,  kadýna yönelik þiddet , uyuþturucu madde kullanýmý , saðlýk hukuku , fikir ve sanat eserleri hukuku gibi  hukuki ve bilimsel  konularda toplumumuzun bilinçlenmesi , toplumsal duyarlýlýðýmýzýn ve farkýndalýðýmýzýn arttýrýlmasý amacýyla  eðitim çalýþmalarý , seminerler , konferanslar , paneller ,  sempozyum , çalýþtay ve söyleþiler düzenlenecek, ayrýca Baromuza kayýtlý avukatlarýmýz tarafýndan, protokole  yönelik sorumluluklar çerçevesinde her türlü adli ve hukuki hizmet desteði verilecektir” diye konuþtu.

“AVUKATLAR ÜNÝVERSÝTENÝN EÐÝTÝM, SOSYAL VE KÜLTÜREL ÝMKANLARINDAN FAYDALANABÝLECEK”

Mersin Üniversitesi Sürekli Eðitim Uygulama ve Araþtýrma Merkezi tarafýndan , Mersin Barosu avukatlarýna yaþam boyu gereksinim duyulan eðitim , öðretim  , mesleki ve kiþisel geliþim ile ilgili her türlü katýlým/sertifika belgeli programlar , ücretli veya ücretsiz  kurs ve diðer eðitim hizmetlerinin düzenleneceðinin bilgisini veren Baro Bþk. Er, “Sosyal ve kültürel faaliyetlere yönelik anlaþma kapsamýndan ise, Mersin Barosu avukatlarýnýn Mersin  Üniversitesi sosyal tesislerinden ve Mersin Üniversitesi tarafýndan düzenlenen kültür, sanat etkinliklerinden indirimli olarak yararlanmalarý saðlanacaktýr” þeklinde konuþtu.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapýlan yorumlarda IP Bilgileriniz kayýt altýna alýnmaktadýr..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARÞÝVÝ


KÜNYE


ÝLETÝÞÝM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm haklarý saklýdýr.
Ýzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayýnlanamaz, kopyalanamaz, kullanýlamaz.

URA MEDYA