ADİL AKTAY CHP İL BAŞKANI SEÇİLDİ


Tarih : 14 Ocak 2018 Pazar 20:26

KONGRE, CHP GRUP BAŞKANVEKİLİ VE MİLLETVEKİLLERİN KATILIMIYLA GERÇEKLEŞTİ

ADİL AKTAY 340 OYLA CHP İL BAŞKANI SEÇİLDİ CHP'YE 'ADİL' BAŞKAN 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin İl Örgütü’nün 36. Olağan Kongresi CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve milletvekillerin katılımıyla gerçekleştirildi.612 delegenin oy kullandığı seçiminde Avukat Adil Aktay 340 oy alarak CHP İl Başkanı seçildi.

 KAYBEDENLER KULÜBÜ 
İki adayın yarıştığı Cumhuriyet Halk Partisi kongresinde kazanan Adil Aktay oldu.. Aktay rakibine 74 oy fark attı.  Neşet Tarhan, Seyit Özanarar, İstemihan Talay, Ayhan Güzel ve Burhan Tekniker'in desteklediği Serhat Dövenci seçimi farklı kaybetti. Ayrıca Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan kurultay delegeliğinde seçmeninden çizik yedi... 

Gökhan KURT 

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde yapılan il kongresinde partililere seslenen CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, saray ittifakına karşı 16 Nisan ruhuyla mücadeleyi sürdürmek boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Özel, “Biz bir gönül ittifakı kurduk. Diyorlar ya, ‘C ittifakı olsun da adı cumhur olsun’. Partisinin anahtarlarını saraya teslim eden Sayın Bahçeli şunu bilmelidir: C, cumhuriyet ise o ittifak gönüllerde kuruldu. O ittifak sonuna kadar 16 Nisan’daki ‘Hayır’ ruhuyla ve ‘Bunlar büyüyebilirler mi?’ sorusu üzerinden 432 kilometre yürüdüğümüz yolla o ittifak bize aittir. İttifakına bir harf arıyorsa; bir ‘S ittifakı’ vardır, o da ‘saray ittifakı'dır. Ülkenin, mazlumun, tertemiz vatandaşın, emekçi ve emeklinin geleceği değil de sadece kendi geleceğini düşünüp saraya sığınanların, saray ittifakına karşı 16 Nisan ruhuyla mücadele etmek, adalet yürüyüşündeki morali yükseltmek boynumuzun borcudur” dedi. 

Yalanı başarılarıyla tekrara eden ve iftira eden bir iktidarla karşı karşıya kaldıklarını belirten Özel sözlerine söyle devam etti:, “Ümitsizliğe kapılmayın. 16 Nisan’da bunlar yüzde 70 bekliyorlardı,  şaibeli olarak yüzde 50’yi zor buldular. Umudunuzu her zaman yükseltin” diyerek konuştu. 

AKTAY: “ YOL HARİTAMIZ CHP BAŞARACAK ÜLKE KAZANACAK”  
CHP İl Başkan adaylarından Adil Aktay, 2019 yılına kadar her bir üyenin 700 bin adım atacaklarını vurguladı. Aktay, “Hiçbirimiz genel başkanımız Kılıçdaroğlu’ndan daha az çalışmak ve daha az yorulmak hakkına sahip değiliz.  Yol haritamız örgüt çalışacak, CHP başaracak, ülke kazanacak. Bütün delegelerimiz ve üyelerimiz kendilerini bir CHP ailesinin bir ferdi olduğunu inandıracağız. Yani örgütün hakkını vereceğiz. Ve tüm partilileri uyumlu bir şekilde çalıştıracağız. Tabi öncelikle örgütün eksikliklerini gidereceğiz. Binamız modern konforlu ve 24 saat açık kalacak. Her gün nöbetçi bir yetkili bulunacak. Sorunu sıkıntısı olan üyelerimiz veya vatandaş gelip derdini anlatabilecek. Parti araçlarının sayısı ve kalitesi artacak.  Tek adamlığa karşı 2019 yılında damgamızı vuracağımız. Gelecek seçimlerde ilk yapacağımız iş sandık güvenliğini koruyacağız. Hedefimiz Büyükşehir belediyesi ve diğer belediyeleri partimize kazandırmak olacak. Benim il başkanlık sürem dolmadan hiçbir makamda gözüm yoktur. 

Adaylarından Serhat Servet Dövenci ise tarım kenti olan Mersin’in betonlaştığını belirterek il başkanı olması halinde çalışmalarını söyledi. Dövenci, “  Benim milletvekili veya belediye başkanı gibi olma bir niyetim yok. Tek amacım ülkemin akıbetinin güzel olması. 2019 yılında yapılacak seçimlerde yasama gücünün elden gitmemesi için çalışacağım. Benim bir işadamı olduğu söylüyor. Benim partiye yönelik fazla vakit harcamayacağımı söylüyor. Ama ben işimi çocuklarıma bırakış kendimi tamamen partiye adayacağım. Koltuk sevdası değilim,  para kazanma gibi bir amacım da yok. Hedefim kentte kaybettiğimiz yerleri tekrardan kazanmaktır. İlimizde en az 6 milletvekili çıkartma niyetindeyim. CHP il binası çok eski. Yeni bir CHP binası yaptırma istiyorum. Gerekirse kiralayacağız. Mersin’de birçok sorunumuz var. Bu sorunlardan birisi ekonomik. Birçok fabrika kurulmak isteniyor. Ama organize sanayi bölgesi küçük.  Sanayiyi büyütmek istiyoruz. Ve otoyollardan hiçbiri ne sanayiye ne de limana bağlantısı yok. Ulaşım sorununu da halledeceğimize inanıyoruz. Bunları yapmak için de kamuoyu oluşturup elimizden geleni yapacağız.Bir de Mersin limanını büyütmek hedeflercimizden biri. Eğer bunu başarırsak birçok kişi evine ekmek götürür. İstihdam sağlanır.” Konuşmalarının ardından 612 delege, kurulan 6 sandıkta oylarını kullandı. Oy bitiminde açılan sandıklardan Avukat Adil Aktay 340 oy alarak CHP İl Başkanı oldu. Diğer aday Serhat Servet Dövenci ise 246 oy aldı. 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA