Kemal İstek, MGC Bakanlığına aday


Tarih : 17 Ocak 2018 Çarşamba 12:12

Gazeteci- Yazar Kemal İstek, Mersin Gazeteciler Cemiyeti Başkan Adaylığını açıkladı: “Sorunları birlikte çözeceğiz”

“Mersin basını sorun yumağı içerisinde yaşam mücadelesi veriyor diyen İstek, “Sorunların çözümü için birlikteliğimiz olmazsa olmazımız” dedi.  

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde seçim süreci yaşanıyor. MCG Yönetim Kurulu Başkanlığı için adaylığını açıklayan Gazeteci-Yazar Kemal istek, önümüzdeki günlerde genel kurulda yapılacak olan seçimlerin önemine işaret etti. İstek, “Mersin’de her gecen gün kan kaybeden camiamızda artık bir değişimin kaçınılamaz olduğunu görüyoruz. Bugün basın camiasının umudunun merkezinde olan MGC sorunları çözebilecek bir yapıya kavuşturulması gerekmektedir. Öncelikli olarak güçlü bir yapı içerisinde sorunlara çözüm üreten bir kurum olmanın hedefi içerisinde olacağız. Bu gün kurulduğu 1975 yılından bu yana mal varlığı açısından bir poşet evraktan ibaret cemiyetimize değerler katmanın zamanı geldi. Ben uzun yıllara yayılan mesleki deneyimim ve şeffaf, katılımcı öncü kişiliğini ortaya koyan yönetim anlayışımla, basının içinde bulunduğu sorunları çözeceğime inanıyorum” dedi.
Öte yandan olası cemiyet başkanlığında bütün üyeleri içine alan bir yol haritası ortaya koyacaklarını ifade eden İstek, sözlerini şöyle sürdürdü: “Yerel televizyonlar, yerel gazeteler, yerel radyolar ve yerel internet siteleri adeta günümüzde yaşam mücadelesi vermektedir. Bunun yanı sıra basın kurumlarında çalışan muhabirinden grafikerine montajcısından kameramanlara ve matbaa çalışanlarına kadar çok yönlü ve çok boyutlu sorunları var. Fakat bu sorunları çözmek o kadar zor değil; çünkü Mersin kamuoyu bizlerin ayağa kalkmasını istiyor. Turizm hedefi içerisinde ilerleyen Mersin’in en başta güçlü yayın kuruluşlarına ihtiyacı olduğunu artık herkes çok iyi bilmektedir. MGC olarak bizler doğru fikrin yanında yer alırsak, beklenen başarı zaten gelecektir. Bütün MGC üyelerini bu değişim hareketine destek vermeye davet ediyorum.”


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA