İL KONGRESİNİN ARDINDAN


Tarih : 22 Ocak 2018 Pazartesi 10:54

Şerife Arıcı Yıldız’ın Kaleminden

CHP Mersin İl Kongresi 12 Ocak 2018’de iki blok listenin yarışı ile gerçekleşti. 

636 il kongre delegesinin oy kullandığı seçimde, SERHAT SERVET DÖVENCİ’nin mavi listesi 266 oy alırken, ADİL AKTAY’ın beyaz  listesi 340 oy alarak  yönetime seçildi. 

Haziran ayında başlayan 36. Olağan Kongre süreci; Eylül ayında  mahalle delege seçimleri ile başlayan, İlçe kongreleri ve il seçimi ile devam eden süreçte parti içi demokrasi sınavı verildi. 

Mahalle delegelikleri için sandık konulması parti içi demokrasi adına olumlu bir adım olsa da, üyeliklerin  dikkate değer bir kısmında reelliğinin, güncelliğinin  ve aktifliğinin olmaması, tüzükteki kural olan çarşaf liste yerine, istisna olan blok listelerle seçim yapılması, delege iradelerine yapılan müdahaleler, kongrelerin demokratikliği adına akıllarda soru işaretleri bıraktı. 

Bundan önceki köşe yazımda, ilçe kongrelerindeki  blok listeli seçimlerin sakınca ve sonuçlarına değinmiştim. 

Bunlara ilaveten il kongresini de göz önüne alarak, kongrelerin olması ve olmaması gerekenlerini sizlerle paylaşacağım: 

Üyelikler güncellenmeli, parti ve partililer hakkında bilgi ve fikir sahibi olan üyeler, liyakata göre, kişilerin değil, partinin yararını öne alarak oy kullanmalıdır. 

Ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı blok liste tüzükten kaldırılmalı, parti için emek ve birikimini sunmak isteyen kadrolara çalışma imkanı verilmelidir. 

Aday adayları örgütleri değil, örgütler adayları belirlemelidir. 

Propagandanın delege veya üye üzerinde baskıya dönüştürülmesine izin verilmemelidir. 

Genel Merkezi il, ilçe seçimlerinde taraf göstermeye yönelik söylem ve eylemlerden kaçınmalı, Genel Merkez’in tarafsızlığına gölge düşürülmemelidir.

 Propoganda sürecinde kırıcı, ötekileştirici, ayrıştırıcı  söz ve eylemlere izin verilmemelidir. 

Adaylar listelerini,  bir çalışma proğramı ve projeleri ile birlikte açıklamalıdır. 

Partililer isimlerden çok proğram ve projeleri tartışmalıdır. 

Yukarıdaki konularda hep birlikte tanık olduğumuz eksik ve yanlışlara rağmen, il  kongresinde  adayların centilmen duruşları, Divan Başkanı Grup Başkan vekili Özgür Özel’in iyi yönetimi ile, CHP Mersin İl Kongresi birlik beraberlik mesajı ile sonuçlanmıştır. 

Sıkı bir demokrasi mücadelesi vermemiz dereken önümüzdeki yolda, bu birlik ve beraberlik her şeyden daha önemlidir. 

Başarılı bir mücadele; liste ya da taraf gözetmeksizin, üyeler dahil tüm örgütü bu mücadeleye dahil ederek mümkün olabilir. 

CHP Mersin İl Başkanlığı’na seçilen Adil Aktay’ın “ Örgüt çalışacak, CHP başaracak, Türkiye kazanacak ” iddiasının gerçekleşmesi dileği ile kendisini kutluyor, kongreler sonrasında, kongrelerdeki heyecan ve aktivitenin iktidar mücadelesi olarak sürmesini, tarihi bir sorumluluk alan tüm örgüt yöneticilerimizin başarılı olmasını diliyorum.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (1)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

  • Gönderen : ziya yenice - Tarih : 25/1/2018 - 19:10:49
    yeni katılımlara yer boşaltılmalı.enerjisini kullananlar yerini yeni projesi olana bırakmalı.dedi kodu değil projeler öne ıkarılmalı

 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA