‘AKADEMİDE KAOSA NEDEN OLUR’


Tarih : 26 Şubat 2018 Pazartesi 11:54

CHP Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, doçentlik unvanının merkezi bir kurul tarafından verilmesinin akademide yeni bir kaosa ve haksız kadrolaşmaya yol açacağı uyarısında bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, TBMM Genel Kurulu’nda söz alarak, yardımcı doçentlikten doçentliğe geçişte uygulanacak olan ‘merkezi onaylama’ sistemiyle ilgili endişeleri dile getirdi.

 Yeni doçentlik yasasının, yardımcı doçentlerin tepesinde Demokles’in kılıcı gibi sallandığını ifade eden Çamak, “Dünyada örneği olmayan merkezî bir uygulamayla doçentlik unvanı için yardımcı doçentler akademik çalışmalarını Üniversitelerarası Kurul üyelerine gönderecek ve onaylanması hâlinde sözlü sınava dahi girmeden unvanlarını alabilecekler. Bu merkezî yapıyla sözlü sınav kaldırılıyor ama YÖK'ün ‘Tamam, bu akademisyen doçent olabilir’ dediği kişi unvanını eline alıp okuluna gittiğinde üniversite yönetimi ona ‘Dur bakalım, biz istemeden olmaz’ diyebilecek. Bu durum ülkede akademik çevrelerde yaşanacak bir kaosun ve haksız kadrolaşmanın habercisidir. Zaten kriz hâlinde olan eğitim sistemimize bu uygulamayla yeni sorunlar eklenecektir” dedi.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA