Baro Başkanı Er: Arslanköy, bölgede direnişin ilk başladığı yerdir


Tarih : 1 Mart 2018 Perşembe 16:20

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er,

Mersin Barosu Başkanı Av. Ali Er,  Arslanköy’ün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yıldönümünü yaptığı yazılı açıklamayla kutladı. Baro Bşk. Er, “Arslanköy halkı kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, vatanı ve bayrağı için gözünü kırpmadan azim ve kararlılıkla savaşarak bağımsızlık mücadelesi vermiş, adını tarihe altın harflerle yazdırıştır” dedi.
Kurtuluş Savaşı’nda düşman işgali altında olan Mersin’de, Kuva-i Milliye hareketinin ilk başladığı yer olarak adını tarihe altın harflerle yazdıran Arslanköy’ün, 1 Mart 1920’deki bağımsızlık zaferini yürekten kutladığını belirten Baro Bşk. Er, Arslanköy’ün, bölgenin ve Mersinimizin gururu olduğunu ifade etti.
Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Arkadaşlar, gidip Toros Dağları’na bakın. Eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki; bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla bizi yenemez” sözünü anımsatan Baro Bşk. Er, “Atatürk bu sözüyle Arslanköy’ü tarif etmiştir. Arslanköy, Çukurova Bölgesi’nde düşman işgaline karşı direnişin ilk başladığı yerdir. 1 Mart 1920 tarihinde Kuva-i Milliye birliklerinin bu bölgeye girmesi ve düşmandan tamamen temizlenmesinden sonra,Mustafa Kemal Atatürk’ün onayı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kararıylao zaman ki adı Efrenk olan kasabamız, Arslanköy adını almıştır. Arslanköy halkı adına yakışır bir şekilde kadınıyla, erkeğiyle, genciyle, vatanı ve bayrağı içingözünü kırpmadan azim ve kararlılıkla savaşarak bağımsızlık mücadelesi vermiştir.
Bu duygu ve düşüncelerle, Çukurova’nın bağımsızlık sembolü olan Arslanköyümüzün düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere, Arslanköy’ün bağımsızlık mücadelesinde hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.

 


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA