BARO BŞK. ER: “MESLEKTAŞLARIMIZ EKOMOMİK KAYGI YAŞAMAMALI”


Tarih : 4 Mart 2018 Pazar 11:37

Mersin’de stajını başarıyla tamamlayarak ruhsatını almaya hak kazanan Avukat Mehmet Azad Eşiyok yemin edip cübbe giyerek, avukatlık ruhsatnamesini Baro Başkanımız Av. Ali Er’den aldı.

Mersin Barosu Başkanlık Makamı’nda gerçekleşen, avukatlık stajına başlayacak olan Stj. Av. Seçkin Kesme’nin de bulunduğu yemin törenine,Av. Mehmet Azad Eşiyok’un ailesi ve yakınları katıldı.  Baro Bşk. Er, “Meslektaşlarımızı geleceğe başarılı bir şekilde hazırlamakla yükümlüyüz. Gerekavukatlık ruhsatını alıp ofis açmak isteyen meslektaşlarımızın, gerekse stajyer avukatlarımızın staj dönemi boyunca ekonomik kaygı yaşamamasıçok hassas ve önemli bir konudur” dedi.

Avukatların, mesleğin itibarına ve saygınlığına yakışır bir şekilde temsilini sağlamak ve haklarını korumak için Mersin Barosu Başkanlığı olarak gerekli girişimleri yaptıklarını ve yapmaya devam ettiklerini dile getiren Baro Bşk. Er, “Stajyer avukatlarımızın, mesleki gelişimini arttırmasında ekonomik kaygılar gütmemesi çok hassas ve önemli bir konudur. Avukatlık stajını ilk 6 ayını adliyede, ikinci 6 ayını avukat yanında yapan stajyer avukatlarımızın, yine aynı mesleği icra eden hâkim ve savcı adayları gibi sabit maaş alabilmeleri, bu haktan faydalanmaları gerektiğini düşünüyoruz. Bu nedenle çalışmalarımız kapsamında, stajyer avukatlarımızın maaş alabilmesi için Adalet Bakanlığı’na yapmış olduğumuz başvurunun takibini yapıyoruz. Ayrıca hayata geçirmiş olduğumuz Avukat Ofisleri Projesi’ ile meslektaşlarımıza hazır olarak sunduğumuz avukatlık ofisleri ile mesleğimizde yaşanan ekonomik kaygıyı azaltmış oluyoruz” diye konuştu.

Baro Bşk. Er, genç meslektaşlarınabaşarı temennisinde bulunurken,Av. Mehmet Azad Eşiyok veStj. Av. Seçkin Kesme ise, “Bizlere destek vererek, mesleki sorunlarımızın çözüme kavuşması için önemli konularda adım atan Baro Başkanımız Av. Ali Er’e teşekkür ederiz” şeklinde konuştu.


Etiketler :




Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!

    YORUM BULUNMUYOR!
 



ANASAYFA
HABER ARŞİVİ


KÜNYE


İLETİŞİM
MASAÜSTÜ GÖRÜNÜM

demokratmersin.com © Copyright 2007-2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden
yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA